Košarka

MEGA IDE NA F8 EVROLIGE, ZVEZDA PALA U DRAMI! Topić pogodio 32 BACANJA, a onda promašio ono za trofej i pobedu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Mega je osvajač kvalifikacionog turnira Evrolige i ide u Kaunas.

Izvor: MN Press

Juniori Mege pobedili su Crvenu zvezdu Meridianbet 80:79 i osvojili su kvalifikacioni turnir Evrolige "Marko Ivković" i plasirali se na završni turnir u Kaunasu, koji će biti održan istovremeno kada i seniorski Fajnal-for. Trijumf u finalu doneo je Danilo Dozić, košem posle ofanzivnog skoka na 6,7 sekundi do kraja, nakon promašaja Urbana Krofliča. Na drugoj strani, crveno-beli nisu uspeli da u preostaloj akciji pronađu svog najboljeg igrača Nikolu Topića, pa je trojku za pobedu šutirao Andrej Lučić, ali nije pogodio i tu je bio kraj. Igrači Mege tako će braniti titulu koju je prošlosezonska juniorska generacija osvojila na Fajnal-foru u Beogradu.

U uspehu ekipe trenera Dragoljuba Avramovića petorica igrača postigla su dvocifreni broj poena, na čelu sa Filipom Jovićem, perspektivnim krilnim košarkašem koji je ubacio 15 poena. Sa druuge strane, Lazar Gačić ubacio je 20 poena za Zvezdu, Topić je dodao 18 i to nije bilo dovoljno da crveno-beli osvoje trofej. Topić je u završnici četvrte četvrtine mogao da postane heroj, ali je u poslednjim trenucima promašio slobodno bacanje za trofej i pobedu. Bio je to njegov prvi promašeni penal na turniru, posle čak 32 uzastopna pogotka sa "crte".

Najbolji tim turnira čine Nikola Topić (Crvena zvezda), Serhio De Larea (Valensija), Noa Esenge (INSEP), David Mirković ("Nekst generejšn Beograd"), Filip Jović (Mega). MVP turnira je igrač Crvene zvezde Nikola Topić.

  • ZVEZDA: Vuk Drobnjaković, Relja Radovanović 2, Petar Avlijaš, Lazar Gačić 20, Aleksa Vlajić, Lazar Gagić 7, Andrej Lučić 3, Pavle Mišić 8, Vasilije Dabić 5, Ognjen Lukić 2, Nikola Topić 18, Anrija Vuković 14.
  • MEGA: Vuk Šipčić, Miodrag Gačić, Luka Savanović 8, Asim Đulović 11, Bogoljub Marković 10, Andrej Mušicki 11, Urban Kroflič 10, Danilo Dozić 9, Ognjen Srzentić, Filip Jović 15, Abdramane Sibi, Petar Milosavčević 6.