Košarka

PRUŽIO SAM IM ŠANSU, NISU JE ISKORISTILI! Duško Ivanović kritikovao posle pobede Zvezde: Tako smo ušli u PROBLEME

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde Meridianbet kratko komentarisao pobedu protiv Mege

Izvor: YouTube/Mega MIS

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Megu u Hali sportova nakon što je prošla kroz neorijatnu završnicu. Tim Duška Ivanovića vodio je u 32. minutu "plus 21", a onda je na dva i po minuta ostao sa samo šest poena prednosti. Ipak, kad je bilo najvažnije Fakundo Kampaco je pokazao i klasu i sigurnost, a trener crveno-belih Duško Ivanović kritikovao je pojedine igrače posle meča.

"Izuzimajući zadnju četvrtinu, mislim da smo odigrali dosta korektno, naročito u odbrani. Imali smo tranziciju, imali smo lagane koševe, prednost. Ali u zadnjoj četvrtini ušli smo malo u probleme, najviše zato što određeni igrači nisu iskoristili šansu koju sam im dao. Na kraju mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Ivanović posle meča.

Crvena zvezda će posle trijumfa u Hali sportova usmeriti energiju i pažnju ka pripremi za naredni meč - protiv Olimpijakosa u Evroligi u četvrtak, u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener Mege Marko Barać ocenio je da njegov tim nije na pravi način ušao u utakmicu. "Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Očigledno je da nismo na pravi način, pre svega energetski, ušli u ovaj meč. Prvih nekoliko promašaja ispod našeg koša je bilo pokupljeno od strane Crvene zvezde što je jednostavno nedopustivo kada se igra sa takvim protivnikom.Oni su uspeli u onome po čemu su ponaljbolji u ligi, a to su postignuti poeni posle izgubljene lopte protivnika. Uspeli su prvom poluvremenu da istrče i dosta kontranapada, da daju dosta lakih poena, posebno nakon nekog perioda gde smo mi uspeli da uspostavimo ritam i pređemo na dva poseda zaostatka. Otišlo se na poluvreme sa velikom razlikom, a od igrača sam tražio potpuno drugi pristup u drugom poluvremenu i mislim da smo u tome uspeli"