IN MEMORIAM

TUGA! PREMINUO SRPSKI KOŠARKAŠKI TRENER (48): Ostavio veliki trag u Rumuniji, preminuo od posledica infarkta

Autor Milutin Vujičić

Iz Rumunije stižu tragične vesti jer je preminuo srpski košarkaški trener Destanović.

Izvor: Facebook/KK Napredak Aleksinac

Srpski košarkaški trener i bivši košarkaš Dalibor Dikson Destanović, preminuo je od posledica infarkta u 48. godini, potvrdio je njegov nekadašnji klub Napredak iz Aleksinca. Ovaj mladi stručnjak je poslednjih sedam godina radio u timu Feniks iz rumunskog grada Galacija i vodio ih je više nego uspešno. Prema informacijama koje stižu iz Rumunije, sve se dogodilo u teretani, kada je njegovo srce jednostavno prestalo da kuca.

Prethodno je Destanović branio boje mnogih srpskih klubova, igrao je i u inostranstvu, a posebno dubok trag ostavio je u Bugarskoj. Radio je i u Republici Srpskoj gde je sa Radnikom iz Bijeljine osvojio šampionski naslov.

"Dugogodišnji igrač i kapiten našeg kluba Dalibor Destanović, danas je iznenada preminuo usled posledica infrakta. Destanović je svoju košarkašku karijeru počeo 1991. godine u našem klubu. Tokom svoje karijere igrao je i u drugim srpskim klubovima ali i u inostranstvu. Zapažene rezultate ostvario je igrajući u Bugarskoj i Republici Srpskoj. Hakon završene igračke karijere, bio je trener mlađih kategorija u našem klubu, a u jednom periodu i trener prvog tima. Trenerskim pozivom nastavio je da se bavi u Rumuniji", navodi se u saopštenju Napretka iz Aleksinca koji je izrazio saučešće porodici povodom tragedije.