Lagano

JOKIĆ GUBI MVP TITULU ZBOG OVOGA? Igra na rezervi jer ga nije briga, a Embid DIVLJA u Filadelfiji!

Autor Nikola Lalović

Dok se Nikola Jokić odmara i polako tempira formu za plejof, sa druge strane Džoel Embid igra sam u Filadelfiji.

Izvor: Profimedia

Dok je Nikola Jokić "spustio gas" i rešio da se odmori i spremi za plejof Džoel Embid svim silama juriša da uzme MVP titulu! Sada je Denver lagano izgubio od "fenjeraša" Hjustona 124:103 u meču u kome je Jokić bio rezervisan, dok je Embid odigrao neverovatnu partiju!

Srpski centar je utakmicu završio sa samo 14 poena, 10 skokova i 4 asistencije i više nema šanse da ostvari tripl-dabl u proseku ove sezone. Kod Hjustona su sjajni bili Džejlen Grin sa 32, Porter i Šengun sa 20 i Smit junior sa 15 poena. Kod Denvera je "zapeo" samo Majkl Porter sa 23 poena i 7 skokova, a minutažu su dobili igrači sa klupe kao što su Votson, Džef Grin, Deandre Džordan i Vlatko Čančar. Bobana Marjanovića nije bilo na terenu. 

Sa druge strane Filadelfija je u derbiju večeri savladala Boston u drami 103:101 i nakon što je pobegao sa megdana Nikoli Jokiću kamerunski centar Džoel Embid se sada pojavio. Bio je ubedljivo najbolji akter meča i ubacio je neverovatnih 52 poena uz 13 skokova i 6 asistencija. U Filadelfiji ga je pratio Džejms Harden sa 20 poena, 10 asistencija i 5 skokova. Sa druge strane Derik Vajt je dao 26 poena uz 7 sokova i 4 asistencije, a Džejson Tejtum je bio nešto tiši nego obično sa 19 poena i po 6 skokova i asitencija. 

Do kraja regularne sezone ostalo je još nedelju dana, a ostaje da se vidi da li će ovakve partije centra Filadelfije na kraju sezone ubediti glasače da na kraju daju svoj glas Embidu, a ne Jokiću.