Košarka

U ZVEZDI ĆE DUGO ŽALITI - SAMO DA JE KAMPACO ZAIGRAO RANIJE! "Ko zna šta bi bilo sa tim čovekom"

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda pobeđuje iz kola u kolo, ali i žali zbog propuštene šanse.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Merdianbet nastavila je seriju pobeda u fazi sezone u kojem se oprašta od Evrolige. Posle Baskonije, Valensije i Asvela, u punoj hali "Pionir" pao je i Olimpijakos (87:79), a navijači crveno-belih uživali su u još jednoj maestralnoj predstavi Fakunda Kampaca. Argentinac je ubacio 20 poena, podelio osam asistencija, ukrao pet lopti, probacivao loptu rivalima kroz noge, skakao direktno u centre Olimpijakosa i poentirao preko njih, hvatao skokove pored 218 centimetara visokog Francuza Mustafe Fala... Navijači su bili oduševljeni, a saigračima je bilo uživanje da igraju kraj takvog majstora.

Sa Kampacom u ekipi, Zvezda je odigrala osam evroligaških utakmica, počev od njegovog debija protiv Bajerna u Minhenu, gde su crveno-beli u završnici bolno ispustili pobedu. Skor ekipe Duška Ivanovića sa Kampacom u Evroligi je 5-3 i dok budu gledali plej-of, crveno-beli žaliće zato što zbog kazne nije ranije imao priliku da zaigra i počne da se povezuje sa saigračima. Već u njegovom trećem nastupu Zvezda je doživela odlučujući kiks protiv Panatinaikosa u Atini i tu je bio kraj priče o plasmanu u Top 8.

"Ostaje žal jer stvarno igramo bolje u poslednje vreme, pogotovo sa ovim čovekom, Kampacom, to izgleda stvarno dobro kada igramo odbranu. Da je bio tu možda malo više, ko zna šta bi bilo, ali drago mi je da igramo dobro i da dižemo formu iz utakmice u utakmicu. Pobeđujemo stvarno dobre ekipe i to nas raduje. Kampaco je danas bio svuda, u odbrani, u napadu, na svakoj lopti, mislim da je protiv Fala dve lopte uzeo. Dok je on na terenu, mislim da se baš vidi razlika i u odbrani i u napadu", rekao je Petrušev posle pobede protiv Olimpijakosa.

Sa Kampacom, uz novu podelu uloga i novog vođu na terenu, Zvezda je pobedila Efes pre aktuelne serije od četiri pobede, a gubila je od Bajerna, Panatinaikosa i Barselone. Sada je pred njom još jedan meč - oproštaj protiv Fenera u "Pioniru" u poslednjem kolu, a onda poslednje utakmice ligaškog dela na Jadranu (Mornar i Cedevita Olimpija), pa regionalni plej-of.