Košarka

NEMA KALKULACIJA, ZVEZDA TRAŽI NOVU POBEDU Borac se bori za opstanak, Duško ima jasan cilj: "Znamo šta treba da uradimo"

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda Meridianbet igra protiv Borca u Čačku.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda posle pobede protiv Olimpijakosa u Evroligi ima meč u ABA ligi. Gostovaće Borcu u Čačku u nedelju (19.30 časova). Ekipa Duška Ivanovića ulazi u taj duel sa epitetom favorita, ali će domaćin imati ogroman motiv pošto se bori za opstanak.

Zbog svega toga je iskusni stručnjak oprezan pred meč. "Utakmice u Čačku su uvek izazov ne samo zbog verne publike na tribinama, Borac je svakako tim koji po svom kvalitetu zaslužuje bolje mesto na tabeli, imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača, stranca koji je već adaptiran na tim i sredinu u kojoj igra, i nekoliko vrlo maldih i izuzetno talentovanih igrača koji daju svoj doprinos ove sezone. Nema kalkulacija, poštujemo protivnika, zna se šta moramo da uradimo jer želimo da nastavimo seriju pobeda", poručio je Ivanović.

Slično mišljenje ima i Dalibor Ilić. "Nikada nije lako igrati u Čačku bez obzira na poziciju i trenutnu formu ekipe Borca. Imaju izvanrednu publiku, sada i dodatni motiv jer igraju za opstanak u ligi i žele pobedu. I mi želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata, podižemo formu, polako se kompletiramo i očekujemo da odigramo dobru i čvrstu utakmicu protiv tima u kome znamo od koga nam preti najveća opasnost", poručio je Ilić.

U prvom meču ovih timova u Beogradu je Zvezda ubedljivo slavila (86:57). Inače, to je bio i debi Fakunda Kampaca u crveno-belom dresu pred oko 7,500 navijača.