Košarka

SPREMNI ZA ONO PRAVO? POČINJE PLEJ-IN! MONDO podkast Šesta lična: Miloš i Edin o NBA ligi!

Autor Mladen Šolak

Ovog utorka imamo malo iznenađenje za vas

Izvor: Mondo

Dobro veče, danas je utorak, a ovo je jedno malo iznenađenje! Poslušali smo glas naroda i shvatili da vas više zanima da čujete reč-dve o startu NBA doigravanja „u roku“, pa smo malo prebacili standardni raspored – dakle, danas NBA, a u četvrtak ABA/EL aktuelnosti!

Kao što ste mogli da ispratite, regularna NBA sezona završena je u nedelju. Iznenađenja, na kraju, nije bilo, makar ne u smislu ko će se kvalifikovati za doigravanje, ali zato uzbuđenja nije izostalo. I dok je istok sve već rešio pre poslednjih termina, na zapadu je gorelo!

U opticaju je bilo nekih dvadesetak scenarija, a sve je zavisilo od ishoda četiri utakmice – Minesota i Nju Orleans, Lejkersi i Juta, Golden Stejt i Portland i, na kraju, Klipersi i Finiks. Golden Stejt je rutinirao Blejzerse, uz prvu četvrtinu u kojoj su „istovarili“ 55 poena. Lejkersi su isto rešili svoj deo posla i obezbedili povoljnu poziciju za start plej-ina, Klipersi su jedva nekako rešili trećepozivce iz Arizone, ali je zato na meču Vukova i Pelikana bilo svačega. Ali o tome ćemo detaljno u samom podkastu!

Kako smo najavili, deo emisije provešćemo i u diskusiji o timovima koji se nisu kvalifikovali za doigravanje i čije je leto već počelo. Neki su razočarali, nekima smo to i prognozirali, a negde je već bogami i počela da radi metla. Hjuston i Detroit su se rastali sa svojim trenerima, i to je uvod u „dugo, toplo ljeto“ na NBA meridijanima. A kad tek presaberemo moguće glasine oko marifetluka u Dalasu...ima ovde materijala i za ljude koje plej-of ne zanima!

I naravno, nakon što završimo sa odvajanjem žita od kukolja, idemo jako u analizu samog plej-ina. Parovi su poznati, ostala je samo drama – može li Čikago išta? Da li su Lejkersi najveća sigurica? Mogu li se Timbervulvsi oporaviti posle one drame od pre koji dan?

Pitanja – onoliko, a mi, po običaju, odgovore nemamo. Samo pokušaje humora koje ćete konzumirati na sopstvenu odgovornost. Uživajte, ali sa merom, pa se vidimo u četvrtak kad pričamo o „večitima“ i Partizanovom pohodu na Kaunas!

Vidimo se!