HM...

JOKIĆU, TI I DENVER STE KRIVI ŠTO NISI MVP! Novinari redom glasaju za Embida, a ovo je OBJAŠNJENJE - Srbin bez nagrade!

Autor Milutin Vujičić

Mnogi novinari su već potvrdili za koga će glasati u izboru za MVP-a i objasnili su zašto to nije Nikola Jokić.

Izvor: Profimedia

Ako su prve prognoze tačne, Nikola Jokić neće i treći put uzastopno biti MVP. Sudeći po glasovima novinara koji su "isplivali" u javnosti, deluje da će Džoel Embid odneti pobedu nad srpskim centrom i tako se prvi put okititi priznanjem za najkorisnijeg igrača lige. Prethodnih meseci (ako ne i godina), Embid je glasno "kukao" da ga u NBA ne poštuju jer nije dobijao individualna priznanja, a čini se da se sve promenilo preko noći otkako je sa 46 poena "isprašio" Denver posle preokreta.

Nažalost, Jokić nije dobio priliku za revanš, pošto je Embid zbog navodne povrede propustio gostovanje u Denveru (gde nije igrao četiri godine), međutim to nije uticalo na "glasače" da stanu na stranu srpskog centra - nego će većina podržati igrača Filadelfije. I za to imaju objašnjenje, a sami procenite da li je razumno...

"Neko vreme sam mislio da će to biti Janis jer je i dalje najbolji igrač, Baksi su prvi nosiloci iako Kris Midlton nije igrao 33 utakmice ove sezone. Ali, kada sam prošao kroz sve opet, bez obzira na statistiku, Embid je moj izbor", rekao je u jednom podkastu renomirani američki novinar Rajan Rusilo sa čim se složio njegov kolega Bil Simons.

"I ja ga imam (Embida). I mislim da je pravi izbor. Jedino što me nervira su gluposti koje su pravili u Filadelfiji u poslednja dva meseca. Trebalo je da bude zabavnije, a ne da ljudi misle da ako im se ne sviđa tvoj izbor da mrziš njihov tim ili igrača. A Embid je bio bolji igrač ove godine nego prošle. Ofanzivno mislim da je bio jedan od najboljih centara u istoriji. Ovo je bila istorijska sezona, a nije bila fizička nadmoć nad protivnicima kao kod Šeka (O'Nila). Ovo je bilo vrlo kreativno, kako je naučio da se snalazi u zoni oko slobodnih bacanja".

Izvor: Profimedia

Simons je istakao da je "teško reći da je Jokić zaslužio da bude trostruki uzastopni MVP", pošto je za tako nešto potrebno da bude sto odsto siguran, a nije. Takođe, novinari smatraju da Jokića i Denver nije preterano zanimala ova pompezna nagrada i da je to jedan od razloga zašto se lakše odlučuju za Embida.

"Jokić i Denver su sami sebe koštali ovoga. Svaka čast što ih je briga, ali u jednom trenutku su imali 48-19, a poslednjih 17 utakmica su završili sa skorom sedam pobeda i deset poraza, dok je Jokić propustio nekoliko utakmica. Na jednoj nozi su na kraju ušli u plej-of. Pre neko veče Jokić je imao tri šuta. Mogao je da ima tripl-dabl sezonu, ali ni to ga nije zanimalo", dodao je Rusilo i pojasnio da je zato Embid za njega MVP.