Hmm...

ZAKAZAN DVOBOJ ZBOG JOKIĆA - OVA DVA TIMA HOĆE DA GA IZBACE IZ PLEJOFA: Sve će se rešiti u jednom meču!

Autor Nikola Lalović

Sada čekamo da vidimo ko će biti bolji u duelu Minesote i Oklahome.

Izvor: Profimedia

Sve smo bliže NBA plejofu! U nastavku plej in turnira dobili smo i prve ekipe koje su završile sezonu. To su Toronto Reptorsi i Nju Orleans Pelikansi, dok su Čikago Bulsi i Oklahoma Siti Tanderi prošli dalje. 

Bulsi su savladali favorizovani Toronto 109:105 i sada će u finalu plejina igrati sa Majamijem za osmu poziciju i šansu da igraju plejof seriju protiv tima Milvoki Baksa. Zek Lavin je vodio svoju ekipi do trijumfa sa 39 poena i 6 skokova, Demar Derouzan je dodao 23 poena i 7 skokova, a Nikola Vučević je opet imao dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova. Kod Toronta Paskal Skajam je imao sjajan meč sa 32 poena, 9 skokova i 6 asistencija, Fred Vanvlit je dodao 26 poena, 12 skokova i 8 asistencija, a Skoti Barns je doprineo sa 19 poena i 10 skokova. 

Na Zapadu je Minesota Timbervulvsi igrati sa Oklahomom za to osmo mesto i duel sa Nikolom Jokićem i Denverom na startu plejofa. Tanderi su bili bolji od Pelikana 123:118 iako su opet bili bez pomoći Alekseja Pokuševskog. Šej Gildžus Aleksander je ubacio 32 poena, Džoš Gidi 31 uz 10 asistencija i 9 skokova, a Lu Dort je dodao 27 poena i 5 skkova. Sa druge strane samo je Brendon Ingram sa 30 poena, 7 asistencija i 6 skokova bio na visini zadatka i Pelikani su završili sezonu. 

Sada su mečevi za ulazak u plejof na programu u noći između subote i nedelje kada će se od 1:30 sastati Majami i Čikago, a potom od 3:30 Minesota i Oklahoma.

Tagovi

nba