Košarka

VRIŠTALA JE CELO VEČE, ČUO JE I OTAC! Ko je devojčica (9) o kojoj priča cela Amerika? "Da li je to moje dete?!"

Autor Mladen Šolak

Devojčica na košarkaškoj utakmici zaludela je Ameriku.

Izvor: Twitter/ESPN

Čikago Bulsi napravili su iznenađenje pobedom protiv Toronta u plej-inu Istočne NBA konferencije, a taj trijumf imao je i jednu heroinu - koja nije odigrala ni minut. Ona se zove Dijar Derouzan (9), ćerka je lidera Bulsa Demara Derouzena i vrištala je tokom čitavog meča u Torontu. To je radila svaki put kada su igrači Reptorsa izvodili slobodna bacanja i zbog njenih vrisaka ili ne, promašili su čak 18 od ukupno 36 izvedenih penala.

Svaki put kada su Reptorsi stajali na crtu, Dijar je toliko vrištala da su i kamere ESPN-a počele da snimaju samo nju među 19.800 gledalaca. Tačnije, malo nju, a malo njenog oca, koji je ubacio 23 poena i pomogao Zeku Levinu, prvom strelcu tima sa čak 39 poena.

"Vidim da je postala viralna na društvenim mrežama. Sve vreme sam nešto čuo tokom utakmice. Neko je promašio slobodno bacanje, pogledao sam iza i pomislio 'Dođavola, da li to moja ćerka vrišti?'", rekao je Derouzen posle utakmice. "Rekao sam joj da jedan dan može da izostane iz škole i da dođe na utakmicu. Drago mi je da sam to uradio!", rekao je Derouzen posle utakmice.

Čikago će naredni meč odigrati u Majamiju 15. aprila, za osmu poziciju na tabeli, a ako i tu pomogne Bulsima, sigurno će moliti oca da je vodi i na gostovanja u Milvoki, protiv najboljeg tima Istočne konferencije. Ili će on moliti nju?