Košarka

JOKIĆ "PECNUO" NOVINARE, PA SE IZVINJAVAO! Nikola nasmejao sve: Možda neko nije dobar u svom poslu (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić napravio je šou sa novinarima u Denveru.

Izvor: Youtube/printscreen/ DNVR Sports

Nikola Jokić sa Denverom čeka protivnika u plej-ofu. Biće to pobednik meča između Oklahome i Minesote, a dok se taj meč odigra srpski centar pravi šou. U razgovoru sa novinarima posle jednog treninga uspeo je da nasmeje sve.

Pitao ga je jedan od novinara da li je uživao ove sezone. "Da li ti uživaš u svom poslu? To je posao, isti kao i tvoj. Ako ti uživaš, onda i ja uživam", odgovorio je Jokić i u tom momentu je jedan od novinara sa druge strane dobacio "Imamo i iste plate".

"Možda neko nije dobar u svom poslu", izgovorio je Nikola i nasmejao sve. Potom se okrenuo ka novinaru koji je postavio pitanje i izvinio se na komentaru, pa su se brzo pomirili. "Sve okej, nisam se uvredio", odgovorio mu je on.

Potom su usledila ozbiljnija pitanja o plej-ofu, potencijalnom napadu na titulu. "Osvajanje NBA lige pokazalo bi da smo najbolji tim na planeti, ali stvarno ne razmišljam tako. Fokus je samo na prvu narednu utakmicu. Razlika u plej-ofu je možda ta što su svi malo više uključeni, postoji nešto što možeš da osvojiš ili da izgubiš, pa to čini sve malo interesantnijim."

Uveren je da Nagetsi mogu da leko da doguraju. "Možemo da uradimo nešto ako nas zdravlje posluži, nadam se da ćemo ostati zdravi. Stanje sa mojim listom je dobro, zglob je malo zavijen, ali to su te neke male modrice i udarci."

Za razliku od nekih prethodnih sezona kada su u plej-of ulazili kao autsajderi, sada su među favoritima, pošto kreću kao prvi tim na Zapadu. "Samo je bitno da budemo zdravi, borićemo se i takmičićemo se sa svima. Da li smo favoriti ili autsajderi ne znam, videćemo."

Pojedini komentatori su pričali kako "Nikola mora u plej-ofu da bude bolji i da postigne i 50 poena na nekom meču". "Nemam takav način razmišljanja da idem na teren sa ciljem da postignem 50 poena, moj cilj je samo da tim pobedi."

Za kraj je upitan i o duelu Minesote i Oklahome, dva tima koja vole da igraju sa nižim petorkama. "Obe ekipe su igrale veoma dobro protiv nas u sezoni, bile su teške utakmice. Što se tog dela oko centara tiče, samo je potrebno da nađem pravi način da napadnem, da ne forsiram, već da igram igru na pravi način", zaključio je Jokić.

Nikola Jokić izjava pred plejof
Izvor: YouTube/DNVR Sports