Košarka

SKANDAL U ABA LIGI - PROMAŠAJ HRVATA KOME SE SVI SMEJU! Njegov tim "nestao" sa terena u 3/4, a o ovom šutu bruje mreže!

Autor Mladen Šolak

Cibona dala samo 5 poena za četvrtinu i tu je bio kraj. Da li je u tom kvartalu odlučena i borba za opstanak? Pogledajte promašaj o kojem svi pričaju.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

MZT je pobedio Cibonu u Skoplju 87:74 i ostvario tako verovatno odlučujuću pobedu koja će mu omogućiti da ode u doigravanje za opstanak. Ekipa srpskog trenera Dragana Nikolića odigrala je furiozno treću četvrtinu, postigla u njoj čak 30 poena, a primila samo pet i tako je došla nadomak cilja. Sada je sav pritisak na Borcu iz Čačka, kome je potrebno da u subotu napravi senzaciju i pobedi Budućnost u Podgorici da bi odgovorio na večerašnji uspeh MZT-a.

Utakmicu u hali "Jane Sandanski" bez dileme je odlučila treća četvrtina, tokom koje je jedinih pet poena za hrvatski tim postigao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana Aleksandar "Sani" Aranitović. Njegov tim nije mogao da se sastavi ni tada, ni početkom poslednje četvrtine, što je pokazao i katastrofalan potez Lovra Mazalina, o kojem bruje društvene mreže.

MZT je u završnici sezone "vezao" pobede protiv Zadra, Splita i Cibone i tako je ostvario važne trijumfe kojima se izvesno spasao direktne eliminacije iz takmičenja. Prethodno je od Nikolićevog dolaska pobedio i FMP i Cedevita Olimpiju.

U večerašnjem trijumfu MZT-a, najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je američki plejmejker Majkl Kafi sa 19 poena, srpski krilni centar Aleksandar Bursać ubacio je 17, a američki bek Keandre Kuk dodao je 15 i postigao je poen više od makedonskog veterana Vojdana Stojanovskog (14).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt