ZNA SE SVE!

JOKIĆ SAZNAO PROTIVNIKA U PLEJ-OFU! Igra protiv svoje "omiljene žrtve", ali Denveru NE LEŽI ovaj tim

Autor Milutin Vujičić

Denver će u prvoj rundi NBA plej-ofa igrati protiv Minesote od koje je ove godine već dvaput izgubio.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je konačno saznao protiv koga će njegov Denver igrati u plej-ofu! Biće to Minesota koja je u plej-inu, u meču za osmo mesto, uspela da savlada Oklahomu više nego ubedljivo. Na kraju, bilo je 120:95 za "vukove" koji će tako odmah u noći između nedelje i ponedeljka na megdan Nagetsima (4.30), što će biti prva od sedam potencijalnih utakmica u ovoj seriji i igra se u uobičajenom formatu 2-2-1-1-1.

Minesotu je do pobede predvodio Karl-Entoni Tauns sa 28 poena i 11 skokova i nema sumnje da će čuvanje njega biti najveći izazov za igrače Denvera, dok vredi istaći da se posle meča suspenzije - zbog udaranja saigrača - vratio i Rudi Gober i odigrao odličnu utakmicu protiv Oklahome. Postigao je 21 poen i zabeležio još deset skokova.

Upravo će sa njima dvojicom Jokić voditi najveće bitke, videćemo da li će ga "tornjevi" Minesote poremetiti, dok nikako ne treba zaboraviti ni mladog Entonija Edvardsa. Prethodne noći je postigao 19 poena (šut iz igre osam od 19) i ima motiv da se dokaže u plej-ofu, međutim svi jedva čekaju bitke u reketu jer dobro znamo da Jokić i Gober "imaju istoriju". U jednom od prethodnih duela Nagetsa i Džeza, Jokić je dao 47 poena Goberu, a francuski centar je svojim saigračima vikao "imam ga": "A Jokić je bio u fazou - brate, imam 47 poena, kako me imaš?", ispričao je Džamal Marej jednom prilikom.

Ove sezone Denver i Minesota sastajali su se četiri puta i skor je izjednačen. Minesota je dobila dve utakmice na svom terenu, a Denver na svom - s tim da su Nagetsi u poslednjem susretu ubacili čak 146 poena. Poslednje mesto u plej-ofu obezbedio je Majami, tako da ovako izgleda kompletan plej-of.

ZAPADNA KONFERENCIJA

  • (1) Denver - (8) Minesota
  • (4) Finiks - (5) L.A. Klipers
  • (3) Sakramento - (6) Golden Stejt
  • (2) Memfis - (7) L.A. Lejkers

ISTOČNA KONFERENCIJA

  • (1) Milvoki - (8) Majami
  • (4) Klivlend - (5) Njujork
  • (3) Filadelfija - (6) Bruklin
  • (2) Boston - (7) Atlanta