Košarka

VERUJTE, OVO SU MI NAJTEŽI TRENUCI U ŽIVOTU! Mijatović teško došao sebi: Ja sam Čačanin, znate koja je ovo obaveza?

Autor Mladen Šolak

Trener Borca iz Čačka veoma emotivan posle ogromne pobede u borbi za opstanak u ABA ligi

Izvor: YouTube/Budućnost VOLI/Screenshot

Borac iz Čačka ostvario je istorijsku pobedu protiv Budućnosti, jer je njom ostao u ABA ligi bar do baraža za opstanak protiv drugoplasiranog iz Druge ABA lige (Helios Domžale ili Krka). Posle završnice za infarkt, trener Čačana Dejan "Džoli" Mijatović održao je emotivnu konferenciju za novinare: "Ne znam koliko ću biti u stanju za ovu konferenciju za štampu. Verujte mi, ovo su najteži trenuci u mom životu i u mojoj karijeri kroz koje prolazim u zadnje dve-tri nedelje zajedno sa ovom ekipom. Prvenstveno zbog činjenice da sam Čačanin i da sam igrao u tom klubu, bio i trener. Znate kakav je Čačak grad košarke i uz svo zadovoljstvo koje nosi, baviti se bilo čime u košarci u Čačku je velika odgovornost i obaveza", rekao je iskusni trener.

"Čestitam svojim momcima koji su izdržali sve. Došli smo ovde da ostavimo srce na parketu, sa velikom odgovornošću i obavezom. Svaka čast momcima jer su mentalno uspeli da izdrže sve. I što sam rekao, tih poslednjih 40 minuta večeras je naše, niko ne može da nam oduzme da se borimo do kraja. Drago mi je da smo uspeli, ali nema mesta za euforiju za nas, jer nas čeka baraž, sutra ćemo sačekati ime protivnika. Za nas se nastavljaju borba i rat", dodao je on.

Borac je završio sezonu sa skorom 7-19, koji ima i MZT Skoplje, ali uz lošiji međusobni učinak. Tako je srpski tim ostao u borbi, dok će predstavnik Severne Makedonije u niži rang. "Budućnost je doputovala u četvrtak, dominirala u prethodnoj utakmici protiv Ulma, doživela eliminaciju i rekao sam momcima da pokušamo da iskoristimo to emotivno pražnjenje. Jedino tako možete protiv ovakvog tima, Grin, Rejnolds, sjajni šuteri, Bel-Hejns kanadski reprezentativac, Lekomt belgijski, Kuridža, O'Brajan, igrači koji su osvajali Evrokup. Momcima sam samo rekao da je ovih 40 minuta naše i da daju sve od sebe da odradimo ovo uzdignuta čela, šta god da se desi", poručio je Mijatović.

Vlada Jovanović, srpski trener sa klupe Budućnosti, nezadovoljan je napustio parket. "Očekivao sam jako težak meč posle utakmice u Ulmu, gde smo pokazali dva lica, da se ne ponavljam. Jako kasno smo stigli posle toga, igrači su pokazali reakciju na treningu i želju da odigraju dobru utakmicu, ali to nisu pokazali večeras. Žao mi je zbog ekipe i zbog publike, bez obzira što smo imali osigurano treće mesto. Hteli smo da je završimo na najbolji način. Sve što se desilo pre toga, kao i gust raspored, ostavilo je traga".

Budućnost je bez obzira na večerašnji poraz sigurno treća i u poslednjem meču ligaškog dela u petak će ugostiti Partizan u "Morači", od 19 časova. Za to vreme, Borac će razmišljati samo o utakmicama odluke za opstanak u najvišem regionalnom rangu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt