Košarka

ŠOK PORAZ, PA OTKAZ - BUDUĆNOST OTPUSTILA JOVANOVIĆA! Srpski trener nije "preživeo" kiks protiv Borca iz Čačka!

Autor Mladen Šolak

Budućnost saopštila da je srpski trener napustio klub.

Izvor: MN Press

Trener Budućnosti Vladimir Jovanović napustio je klub nakon šok-poraza od Borca iz Čačka, kojim je gost u "Morači" izborio opstanak. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj za Budućnost, očigledno je nakon nje u klubu prelomljeno da je vreme za rastanak - i to neposredno pred početak plej-ofa ABA lige.

Podgoričani su u četvrtak završili učešće u Evrokupu dramatičnim porazom od Ulma u osmini finala i to nakon vođstva od čak 17 poena razlike. Oscilacije u tom meču koštale su crnogorski tim plasmana u četvrtfinale, a poraz protiv autsajdera iz Čačka očigledno je koštao Jovanovića posla na kojem je radio od prošlog leta.

Bivši trener Partizana i Mege ostavio je tim na sigurnoj trećoj poziciji i to tri dana pred meč protiv crno-belih u "Morači", zakazan za petak u 19 časova. "Budućnost obaveštava javnost da su klub i doskorašnji šef stručnog štaba, Vladimir Jovanović, večeras sporazumno raskinuli saradnju. Do sporazumnog raskida saradnje je došlo nakon poraza od ekipe Borca iz Čačka u poslednjem kolu ABA lige. O promenama u stručnom štabu i daljim koracima, klub će blagovremeno obavestiti javnost. Budućnost želi uspešan nastavak karijere Vladimiru Jovanoviću", napisano je u šturom saopštenju.

Nakon poraza od Borca, Jovanović je nezadovoljan izašao pred novinare i rekao da takav ishod nije način da se završi ligaški deo. Njegov tim je do te utakmice ostvario osam uzastopnih pobeda, ali su u Podgorici ipak procenili da bi trebalo da dođe neko drugi. "Očekivao sam jako težak meč posle utakmice u Ulmu, gde smo pokazali dva lica, da se ne ponavljam. Jako kasno smo stigli posle toga, igrači su pokazali reakciju na treningu i želju da odigraju dobru utakmicu, ali to nisu pokazali večeras. Žao mi je zbog ekipe i zbog publike, bez obzira što smo imali osigurano treće mesto. Hteli smo da je završimo na najbolji način. Sve što se desilo pre toga, kao i gust raspored, ostavilo je traga", rekao je Jovanović posle utakmice.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt