Košarka

HIT! BIVŠI CENTAR SRBIJE POGODIO BACANJE, PA SE UHVATIO ZA GLAVU: Dao koš za opstanak u ligi, pa se POKAJAO! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Đogđe Gagić je pogodio za pobedu, ali Borcu njegov drugi koš nije bio potreban...

Izvor: Arena sport TV/printscreen

Borac je uspeo da opstane u ABA ligi! Nakon poraza od Crvene zvezde i burnog obraćanja Dejana Mijatovića usledio je duel protiv Budućnosti u kome je u dramatičnoj završnici Borac pobedio poenima Đorđa Gagića. 

Na kraju je iskusni centar završio meč sa 11 poena, a poslednji poen nije želeo da postigne! Ostala je jedna sekunda na semaforu, a nekadašnji reprezentativac Srbije imao je dva slobodna bacanja pri rezultatu 85:85. Kada je pogodio prvo bacanje, drugo je hteo da promaši, ali...

Pogodio je! Gagić je želeo da promaši bacanje, a kada je lopta ušla uhvatio se za glavu! Problem je bio što je Vlada Jovanović imao još jedan tajmaut na raspolaganju i iskoristio ga je i onda se meč dodatno produžio. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Posle utakmice Vlada Jovanović je ekspresno dobio otkaz, a Dejan Mijatović je održao još jednu emotivnu konferenciju za medije. Na kraju je uspeo Borac da opstane, dok će iz lige ispasti MZT iz Skoplja.   Sa po sedam pobeda na kraju su Borac i MZT bili na deobi poslednjeg mesta, ali će makedonski tim biti eliminisan, dok će Borac u plej aut kao i prošle sezone.

Na ovom meču pobedu su Borcu doneli Hanter Hejl sa 25 i Boldvin sa 16 poena, dok su kod Budućnosti najefikasniji bili Bel Hejns sa 18 i Petar Popović sa 16 poena. Pogledajte opet ovaj pogodak Gagića: