ZVANIČNO

SMENILI SRBINA, PA DOVELI CRNOGORCA! Budućnost posle 24 sata našla NOVO rešenje - hoće da iznenade u ABA ligi

Autor Milutin Vujičić

Budućnost je posle smene Vladimira Jovanovića odlučila da angažuje Petra Mijovića.

Izvor: MN Press

Budućnost je odlučila da smeni srpskog trenera Vladimira Jovanovića posle šokantnog poraza od Borca iz Čačka kojim su izborili mesto u doigravanju za opstanak u ABA Ligi, a tačno 24 sata kasnije - Podgoričani su imenovali njegovog naslednika. U pitanju je Petar Mijović, dobro poznato ime kod podgoričke publike, koji je pristao da do kraja sezone vodi Budućnost i pokuša da "spase" sezonu u regionalnoj košarci.

Budućnost će regularni deo sezone najverovatnije završiti kao trećeplasirana i najverovatnije im predstoji meč sa Studetskim centrom u prvoj rundi plej-ofa, a videćemo da li mogu da se umešaju u borbu za finale gde već svi odavno vide najbolje srpske klubove Partizan i Crvenu zvezdu.

"Nakon razgovora sa Petrom Mijovićem, Upravni Odbor KK Budućnost Voli doneo je odluku da crnogorski stručnjak bude šef stručnog štaba do kraja tekuće sezone. Dobro došao nazad Petre!", stoji u kratkoj poruci Budućnosti koja je objavljena na društvenim mrežama podgoričkog kluba u nedelju uveče, čime su i potvrđene spekulacije u tamošnjoj javnosti da je novo-staro ime naslednik Jovanovića.

Mujović je inače radio u mlađim kategorijama Budućnosti, a potom je vodio ovaj klub od 2019. do 2021. goine, asistiravši prethodno Jasminu Repeši. Posle toga je bio u Šlonsku, Atemeromu i mlađim kategorijama Studentskog centra.