Gaženje

JOKIĆ IDE PO NBA TITULU - NE PAMTI SE OVAKVO RAZBIJANJE U PLEJOFU: Denver se igra sa rivalima, MVP-u niko ništa ne može!

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su krenuli moćno! Na startu plejofa su već posle tri četvrtine pobedili Minesotu, a Srbin skoro da nije ni igrao u poslednjem periodu.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su krenuli po titulu! Razbili su Minesotu u prvom duelu plejofa 109:80 u meču u kome ni u jednom momentu nije bilo dileme ko će doći do trijumfa. Već na poluvremenu je Denver vodio dvocifrenom razlikom, a kada su Nagetsi treću četvrtinu dobili rezultatom 32:14 meč je praktično bio gotov. 

Srpski centar Nikola Jokić igrao se sa svojim čuvarima na ovom meču, ali je zbog ovakvog rezultata presedeo skoro celu četvrtu četvrtinu na klupi. I pored toga je ubacio dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova uz dodatih 6 asistencija. 

Ponovo je ekipa sa dva vrhunska centra Rudijem Goberom i Karlom Entonijem Taunsom poklekla pred dvostrukim MVP-em. Tri puta najbolji defanzivac lige Rudi Gober ništa nije mogao srpskom čarobnjaku pod košem, Pogledajte:

Na kraju je u sastavu Jokićevog tima najefikasniji bio Džamal Marej sa 24 poena i po 8 skokova i asistencija. Majkl Porter je imao nekoliko sjajnih zakucavanja i završio je meč sa dabl-dablom od 18 poena i 11 skokova, a Kevin Koldvel-Poup je dodao 15 poena. Kod indisponirane Minesote Entoni Edvards je ubacio 18 poena, Karl Entoni Tauns je stigao do dabl-dabla od 11 poena i 10 skokova. 

U drugom meču večeri Los Anđeles Klipersi šokirali su favorizovane Finiks Sanse! U prvom meču serije pobedili su na gostovanju na Arizoni 115:110 i to bez povređenog Pola Džordža u ekipi.

Neverovatni Kavaj Lenard je na terenu proveo 41 minut i za to vreme je ubacio 38 poena i imao po 5 skokova i 5 asistencija. Erik Godron je dodao 19 poena, a Ivica Zubac dabl-dabl sa 12 poena i 15 skokova. Odličan je bio i Rasel Vestbruk sa 9 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Sa druge strane Kevin Durent je bio najefikasniji sa 27 poena uz 11 asistencija i 9 skokova, Devin BUker je dodao 26 poena, a Tori Kreg 22. Kris Pol je imao samo 7 poena, ali i 11 skokova i 10 asistencija.