Pa ovo je smešno

ČOVEČE, KAKO? JOKIĆ DAO NEMOGUĆ KOŠ! Bacio najboljeg NBA defanzivca u očaj, dvojicu superstarova napravio smešnim! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić je u prvom meču plejofa NBA protiv Minesote pokazao svu svoju moć protiv Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa.

Izvor: Twitter/printscreen/@Nuggets

Denver je razbio Minesotu na startu plejofa u meču u kome su Timbervulvsi iz nemoći krajem treće četvrtine krenuli i da prave probleme i započinju tuče, a Nikola Jokić je opet dominirao. 

S obzirom da su Nagetsi zgazili rivala i da su već posle tri četvrtine sve rešili Jokić skoro da nije ni ulazio u četvrtom periodu, Ipak 28 minuta na terenu je bilo dovoljno da pokaže kakav je majstor i da "provoza" superstarove Minesote ispod reketa! 

Probali su da ga čuvaju i trostruki najbolji defanzivac lige Rudi Gober kao i Karl Entoni Tauns, ali im nije polazilo za rukom. Probali su da ga udvajaju, ali onda bi "sevnula" asistencija, a na meču smo videli i potpuno nemoguć poen srpskog centra. Dobio je loptu ispod koša, Rudi Gober ga je držao za ruku, bio je Srbin okrenut leđima, ali je... Pogodio! Jednom rukom je ubacio loptu u obruč i svi su se pitali - kako? Pogledajte taj momenat: 

Rešila je Minesota onda da promeni taktiku, pa je tako defanzivne zadatke na Jokiću dobio Karl Entoni Tauns. Inače prosečan defanzivac, nije imao šta da traži u duelu sa dvostrukim MVP-em lige. Čak i kad bi ispratio kretnje Srbina usledio bi neki potez koji nije mogao da predvidi. 

U jednom napadu je dva puta uspeo da ga isprati telom, ali onda je Jokić uspeo da se pozicionira i ugura ga ispod koša, da ga izbaci novom kretnjom i dođe do zapravo jako lakih poena. Evo kako:

Na kraju je Denver pobedio 109:80, a Jokić je upisao 13 poena, 14 skokova i 6 asistencija na ovom meču. U jednom napadu je čak uspeo da nadmudri obojicu svojih čuvara u samo nekoliko sekundi.

Trčao je u kontri, dobio loptu, samo protrčao pored Taunsa kao da ne postoji, a onda "provozao" Rudija Gobera svojim fintama. Ponovo Francuz nije mogao ništa... Uživajte: