Sve ključa!

PARTIZAN I ZVEZDA U KLINČU - SAD SE LOMI! Crno-beli na paklenim gostovanjima, a Ivanovićev tim vreba prvo mesto!

Autor Nikola Lalović

Partizan i Crvena zvezda nemaju vremena za odmor, moraju da se bore za prvo mesto na tabeli!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Završen je regularni deo Evrolige, ali za Partizan i Crvenu zvezdu nema opuštanja. Dok je nekoliko timova završilo i sa takmičenjem u regularnom delu ABA lige, "večiti rivali" nisu ni blizu da završe svoje takmičenje. 

U ponedeljak ih očekuju mečevi poslednjeg kola regularnog dela ABA lige, a potom slede i zaostale utakmice koje crveno i crno-beli nisu stigli da odigraju. Crno-bele čeka još dva meča, a crveno-bele tri meča do kraja ABA lige. 

Ovi dueli su ključni za nastavak poziciju u plejofu jer i jedni i drugi žele da se nađu na prvom mestu na tabeli jer bi onda tokom cele borbe za titulu imali prednost domaćeg terena u odnosu na rivale. A znamo koliko to znači u regionalnom takmičenju. 

PARTIZAN - ČUVE PRVO MESTO NA DVA NEZGODNA GOSTOVANJA

Ekipa Željka Obradovića ne samo da je uspela da se plasira u Top 8 Evrolige već je završila regularni deo sezone na šestom mestu. Dok svi čekaju duele sa Real Madridom u četvrtfinalu, "parni valjak" nema pravo na kiks. Od 18 časova gostuju u Zadru na nezgodnom gostovanju i moraju da pobede ukoliko ne žele da dozvole Crvenoj zvezdi da se vrati na vrh. Poslednji put Zadar je savladao crno-bele na svom terenu u februaru 2021. godine posle produžetka 96:93, a pre toga su Zadrani 2019. godine savladali crno-bele na svom terenu takođe posle produžetka. 

Nakon toga za četiri dana Partizan putuje u Podgoricu gde će u "Morači" gostovati ekipi Budućnosti koja je nedavno promenila trenera. Na prethodnom gostovanju u ABA u Podgorici Partizan je poražen 72:71 i mora da se pripazi i sada. 

CRVENA ZVEZDA - JURE PRVO MESTO, ALI SE NE PITAJU SVE

Sa druge strane crveno-beli imaju još tri meča do kraja prvenstva. Prvo će igrati od 20 časova protiv Splita na svom terenu u utakmici u kojoj hrvatski tim pokušava da se izbori za mesto u plejofu i možda baš meč sa Crvenom zvezdom. Zatim za tri dana sledi gostovanje Mornaru koji je otpustio sve svoje strance čim je opstao u ligi i to ne deluje kao težak posao, a na kraju dolazi meč sa Cedevita Olimpijom. 

Trebalo je da bude odigran u trećem kolu, ali je otkazan zbog izbijanja mnogo slučajeva virusa korona u timu iz Ljubljane i biće odigran tek 24. aprila. Crveno-beli će tu biti bez pomoći Fakunda Kampaca koji nema pravo nastupa na ovoj utakmici.