Čekamo odluke

"PARTIZAN JE SVIMA NAŠTETIO, A KSS ĆUTI NA TO!" Bura zbog crno-belih u Superligi: Kaznili smo ih, ali ovako nema izlaza!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Superliga Srbije uskoro treba da počne, a Aleksandar Grujin se oglasio o prošlogodišnoj odluci crno-belih da ne igraju to takmičenje.

Izvor: MN Press

Održana je konfrencija za medije povodom nove sezone u Superligi Srbije u košarci, a na njoj je bilo reči o Partizanu. Predstavnici crno-belih se nisu pojavili, a nakon dela u kome je objašnjen novi format takmičenja novinare je zanimalo šta se dešava sa crno-belima. 

Partizan prošle sezone nije igrao Superligu, a prvi čovek takmičenja Aleksandar Grujin je istakao da je takva odluka naštetila svim klubovima. Istakao je da je disciplinsku sudija izrekao najveću moguću novčanu kaznu crno-belima, a da su druge odluke ingerencija Košarkaškog saveza Srbije. 

"Odluka Partizana da ne igra naštetila je drugima, najmanje Partizanu. Svim klubovima iz KLS. To je jedna tačka gledišta. Disciplinski sudija doneo je maksimalne novčane kazne. Druge odluke,koje su u ingerenciji predsedništva, nisu donete. KSS ćuti i nem je. Ne izjašnjava se po tom pitanju", rekao je on, pa nastavio: "Ne vidimo izlaz iz te situacije. Imali smo komunikaciji za Partizanom, pojavljivao se na sednicama Skupštine, pa su onda obarali kvorum. Odluke moraju da se donesu i da budu primenljive."

On je naglasio da se Partizan ni sada nije pojavio, ali da ne zna zašto. "Moramo zbog košarke to da uradimo. Partizan nije došao na pres i sada. Zašto? Pitajte njih. Glas svakog tima u KLS podjednako vredi. Pitajte njih zašto nisu došli. Juče se nisu javljali da potvrde. Klubovi su poslali svoje predstavnike i pokazali da uvažavaju ligu.”

Na kraju se ponovo oglasio o kalendaru takmičenja koji je morao da se adaptira.  "Prema propozicijama imamo sistem takmičenja, možemo neke detalje, poput skraćenja finalne serije. Zbog kalendara i svega prinuđeni smo da se pomeramo. Ovaj sistem treba verovatno da se promeni u nekom momentu, ali je rok za odigravanje kratak. Da li će se ići ka promeni, videćemo, pričaćemo tokom leta. Ovaj sistem za sada je bio najbolji", naglasio je Grujin.