Košarka

OVO SU UČESNICI PLEJ-OFA ABA LIGE! Igokea pobedila i ISPALA - ostala je još samo jedna dilema pre borbe za titulu!

Autor Nemanja Stanojčić

Poznati su svi učesnici plej-ofa ABA lige.

Izvor: MN Press

Poznati su svi učesnici plej-ofa ABA lige. U četvrtfinale idu Partizan, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, FMP, Mega, Zadar i Studentski centar. Meč u Laktašima završen je trijumfom Igokee (75:74), ali je razlika bila nedovoljna za šansu za nastavak takmičenja.

Pre ovog meča kalkulacije su bile jasne. Igokea je morala da pobedi crnogorski tim sa sedam ili više poena razlike. Na kraju je trijumf ostvaren minimalnim rezultatom, što je značilo da će ekipa iz Podgorice ići u narednu rundu takmičenja. "Oni su ovde došli da pobede ili da ne izgube sa sedam ili više razlike. Mi smo uradili dobar posao, hteli smo da slavimo sa dovoljno mrazlikom i da zadržimo šanse da pobedom u poslednjem kolu prođemo, nismo uspeli. Bili som previše nervozni i to mi se ne sviđa. Šutirali smo 8 od 22 sa linije penala i to je poražavajuće", rekao je Vladimir Jovanović posle meča.

Ostala je još samo jedna dilema, a to je ko će na kraju sezone biti prvi. Partizan drži sve u svojim rukama i ako pobedi Budućnost u petak u Podgorici "overiće" prednost domaćeg terena u doigravanju. Crvena zvezda će navijati za crnogorski tim i probaće da na gostovanjima protiv Mornara i Cedevita Olimpije napadne vrh, ali se za sve pita tim Željka Obradovića. Ako situacija ostane ovakva u četvrtfinalu igraće Partizan i Studentski centar, a Zvezda i Zadar.