ZVANIČNO

DRAMA! JOKIĆ POVREĐEN, OBJAVIO DENVER: Navijači pretrnuli, Srbin ne igra protiv Minesote!?

Autor Milutin Vujičić

Srpski košarkaš Nikola Jokić možda ne bude igra za Denver u drugom meču serije protiv Minesote (njegov tim vodi 1:0).

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić doživeo je povredu i pod znakom je pitanja za drugi meč Denvera u plej-ofu protiv Minesote. Imao je Jokić problema i u završnici ligaškog dela sezone, međutim činilo se da je to sve iz predostrožnosti i da ga zapravo u Nagetsima odmaraju za najvažnije utakmice, da bi se sada ispostavilo da zaista ima problem sa zglobom desne šake koji ga možda spreči i da zaigra protiv "vukova".

Jokić je trenirao odvojeno od svojih saigrača pred utakmicu (sreda na četvrtak, 4.00) da bi potom Denver objavio da je neizvesno da li će moći da nastupi protiv Minesote, odnosno deluje da je sada odluka na treneru Majklu Malounu i tome da li je bolje štedeti najboljeg centra za sledeće utakmice?

Prethodno je Nikola Jokić odigrao u laganom ritmu u prvom meču Denvera i Minesote (109:80) i doprineo je pobedi svog tima sa 13 poena, 14 skokova i šest asistencija uz procenat šuta 50 odsto. Čini se da ga je manji broj utakmica u završnici sezone pomalo i izbacio iz ritma, zbog čega je potencijalno moglo da dođe i do povrede zgloba ruke, međutim malo je očekivati da bi Jokić sada tek tako odustao od plej-ofa.

Ostaje nam da vidimo da li će uspeti da se oporavi za sledeću utakmicu Nagetsa i šta to uopšte znači za njihove izglede u plej-ofu, ali je već simptomatično koliko igrača se povredimo odmah na startu. Problem imaju Janis Adetokunbo, Tajler Hirou, Dža Morant i mnogi drugi...