POTVRDIO

HOĆU DA BUDEM KAO ŽELJKO OBRADOVIĆ! Ataman se javio i skroz PROMENIO PLOČU: Sve je istina za Beograd!

Autor Milutin Vujičić

Iako je sve prvo bilo demantovano, sada je Ergin Ataman priznao da je pričao sa gazdom Panatinaikosa u Beogradu i želi posao.

Izvor: MN Press

Sve su prilike da će turski trener Ergin Ataman ovog leta napustiti Efes i otpočeti novu epizodu u svojoj trenerskoj karijeri, a čini se da će to biti u Atini. Odavno se već priča da je Ataman pregovarao sa Panatinaikosom u Beogradu, što je naravno brže-bolje odmah demantovano, ali sada posle zaustavljanja Efesa u Evroligi - čini se da se i Turčin otvorio i počeo da priprema teren za odlazak u Grčku.

U intervjuu za grčki "Live Sports" sada je potpuno "promenio ploču" i potvrdio je da je razgovarao sa Panatinaikosom o potencijalnom angažmanu, dodavši čak da ima i dobar osećaj da će posao biti zaključen, što je skroz u suprotnosti sa izjavama dve strane pre nekoliko nedelja.

"Istina je da smo pričali i jedino što mogu da vam kažem je da imam dobar osećaj povodom toga. Imali smo iskrene razgovore i sve što mogu da kažem da na osnovu povratne informacije koju sam dobio - mogu da budem optimista. Mogu i da kažem da ako budem napuštao Efes, Panatinaikos će biti za mene prva opcija", naglasio je Ergin Ataman koji je tako jasno stavio do znanja Dimitrisu Janakopulosu da ne traži drugo rešenje posle njega.

"Ako budem došao u Panatinaikos, želim da budem njihov novi Željko Obradović", dodatno je naglasio Ataman poželevši naravno da osvoji pet pehara Evrolige sa "zelenima", što će se jako teško desiti.

Podsetimo, Ataman je od 2017. godine na klupi Efesa i sa ovim turskim klubom je bio dvostruki uzastopni prvak Evrope (2021. i 2022. godine). Prethodno je vodio Galatsaraj, Bešiktaš, Montepaski... Nakon poslednje utakmice sa Efesom u Evroligi izjavio je da oseća da je ovo "kraj puta" za dve strane.