Košarka

PARTIZAN SA REALOM, ZVEZDA NA "DOPUNSKI" U ABA LIGU? MONDO podkast Šesta lična - Miloš i Edin o "večitima"!

Autor Mladen Šolak

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta "Šesta lična"

Izvor: Mondo

April je mesec kada se regularne sezone završavaju širom Evrope. Samim time, ispratili smo i završnicu ABA lige i Evrolige, i ovo su neki rezultati i zaključci koje imamo...

Počnimo, kako je sada već i uobičajeno, od Partizana. Tresle su se ruke crno-belima malo protiv Panatinaikosa, pitanje je bilo hoće li biti Real ili Barselona, ali ponovo se kad je najpotrebnije pojavio Džejms Naneli i preciznim šutem za tri rešio stvari u korist svoje ekipe. Epilog – četvrtfinalna serija Partizana i Reala iz Madrida, koja je na programu sledeće nedelje, a ulog je odlazak u Kaunas na F4! Malo li je, što se kaže...

Crvena Zvezda je svoj deo posla časno odradila, pa njeni simpatizeri ovosezonsku Evroligu arhiviraju sa koliko-toliko lepim uspomenama. Da, svakako je moglo bolje – da su pobedili one utakmice protiv Panate, Bajerna i Albe, sad bi se gledali aranžmani za Monako ili Tel Aviv. Ali, tada nije bilo prisebnosti, pa će i ovih 50% poslužiti kao utešna nagrada. Pritom, da istaknemo da Zvezda još ima „dopunske nastave“ u ABA ligi, kao uostalom i Partizan, ali crveno-beli ove nedelje imaju dupli program.

Velika borba vodila se i za opstanak, gde je MZT zamalo napravio čudo sa tri uzastopne pobede u tri poslednja kola. Ipak, Borac je sprečio iznenađenje priredivši jedno svoje – pobeda u Podgorici „odložila“ je odluku o ispadanju i zakazala dvomeč sa Heliosom, a ovaj trijumf Čačana u crnogorskoj prestonici „povukao“ je i smenu trenera u redovima crnogorskog šampiona. Umesto Vlade Jovanovića, novi-stari trener „plavih“ je Petar Mijović, koji već ima staža sa ovom ekipom.

A kad smo već kod ABA 2, da spomenemo i da je to takmičenje osvojila Krka, pa će se dogodine opet igrati elitna jadranska košarka u mitskoj hali Leon Štukelj! Stari as Rok Stipčević bio je još jednom na visini zadatka, i slovenačka kolonija se tako proširila za još jednog člana. Da li i jedinog, saznajemo uskoro.

To vam je to što se podkasta tiče za ovu nedelju, pa se vidimo opet u utorak sa NBA temama! Uživajte!