Košarka

OVO JE PUT PARTIZANA I ZVEZDE KA EVROLIGI! "Večite" čekaju po DVE prepreke do serije za titulu!

Autor Mladen Šolak

Poznati su svi parovi ABA plej-ofa!

Izvor: MN Press

Pobedom Partizana protiv Budućnosti u poslednjoj utakmici oba tima pred plej-of, definisan je i izgled borbe za titulu ABA lige, koju će braniti Crvena zvezda Meridianbet. Crno-beli su posle 12 godina izborili "pol-poziciju" i prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of, koji će početi predstojećeg vikenda. A, ovo su parovi:

  • Partizan - Studentski centar
  • Cedevita Olimpija - FMP
  • Crvena zvezda Meridianbet - Zadar
  • Budućnost - Mega

Plej-of počinje prema planu 29. lii 30. aprila, a mečevi četvrtfinala će od predstojećeg vikenda biti igrani na nedelju dana. I u četvrtfinalu i u polufinalu igra se na dve pobede, a u finalu na tri, kao i do sada. Do ovog trenutka, nagoveštaj odlaganja postojao je samo u slučaju Partizanovog plasmana na Fajnal-for Evrolige, koji će biti odigran od 19. do 21. maja. Ipak, ostaje da ABA ozvaniči sve termine.

Za sada se zna samo to da će ligaški deo biti završen utakmicama Mornar - Igokea u nedelju i Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet u ponedeljak, mada one neće imati takmičarski značaj, jer su crno-beli trijumfom u Podgorici odlučili borbu za prvo mesto. Prema trenutnim najavama, ta titula će i ove sezone doneti plasman u Evroligu, mada su specijalizovani portali prethodnih dana i nedelja predviđali da su "večiti" rivali zajedno među favoritima za pozivnice, jer ih rukovodstvo i sledeće godine zajedno vidi u takmičenju.