RADNICI

OVO SE DOGODILO DRUGI PUT U ISTORIJI! Frka u Los Anđelesu - dva tima, dva meča, ista dvorana, ovako se to REŠAVA!

Autor Nemanja Stanojčić

Lejkersi i Klipersi igrali su isti dan na domaćem terenu posle 11 godina...

Izvor: Printscreen/Twitter/NBA

Lejkersi i Klipersi dele dvoranu u Los Anđelesu i zbog toga se ljudi u NBA ligi trude da mečeve ova dva tima nikada ne zakazuju na isti dan. Jedan od razloga je i zamena parketa. Međutim, ponekad je to nemoguće izbeći, pa se baš ta situacija dogodila usred plej-ofa najjače lige na svetu.

Klipersi su izgubili od Finiksa (112:100) i taj meč završen je oko ponoći po srednjeevropskom vremenu, a u 4 je bio zakazan početak duela Lejkersa i Memfisa. Dakle, radnici su imali samo par sati da sve to srede, posebno ako se uzme u obzir da igrači obično izlaze ranije, da "osete" teren i da se zagreju. Nije to bio nikakav problem, sve je ekspresno rešeno, parket je zamenjen, a Lebron Džejms i "jezeraši" upisali su trijumf (111:101).

Interesantno je da se ovakva situacija dogodila samo jednom u prošlosti. "Ovo je drugi put ikada da u plej-ofu na isti dan Lejkersi i Klipersi igraju u istoj dvorani. Prethodni put to se dogodilo 19. maja 2012. godine kada su igrali Klipersi i San Antonio, odnosno Lejkersi i Oklahoma", poručili su iz NBA lige na svom zvaničnom Tviter profilu. Pogledajte i kako je sve to izgledalo u ubrzanoj verziji: