Saopštenje

CRVENA ZVEZDA SE OGLASILA ZBOG KAMPACA: Fakundo je sve rekao pre 10 dana, nećemo više da podsećamo!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda se eskpresno oglasila povodom navoda da je Fakundo Kampaco dogovorio saradnju sa drugim klubom.

Izvor: Dimitrije Nikolic/ATAIMAGES

Nakon informacija koje su plasirali španski mediji, a koje se tiču plejmejkera Crvene zvezde Fakunda Kampaca, oglasio se i klub sa Malog Kalemegdana. U saopštenju koje je izdato ovim povodom klub je naglasio da su tvrdnje da je on dogovorio saradnju sa Real Madridom za narednu sezonu dezinformacije i da klub više ne želi da se oglašava po tom pitanju.  Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti. 

"KK Crvena Zvezda Meridianbet ovim putem nakon novih glasina i dezinformacija koje su “"ekskluzivno" u nedelju 23.04.2023.godine preneli pojedini mediji pozivajući se na izvesni "dobro obavešteni" španski portal – da je Fakundo Kampaco igrač našeg kluba, i da nikakvih pregovora u martu (U Barseloni) oko njegovog odlaska u drugi klub nije bilo. Ovom prilikom podsećamo javnost da se status našeg igrača u odnosu na njegovu izjavu datu srpskim medijima pre samo 10 dana nije promenio:

"Nismo pričali o mom statusu još, još nije trenutak za to. Posvetimo se sadašnjosti, želim da igram koliko god utakmica mogu i da uživam. Obično ne razmišljam o budućnosti, već samo o sadašnjosti" rekao je igrač Crvene zvezde Meridianbet Fakundo Kampaco.

KK Crvena Zvezda Meridianbet nema nameru više da reaguje i demantuje brojne glasine i dezinformacije ovim povodom, a prvi tim se maksimalno okreće ostalim obavezama i završnicama u ABA ligi i srpskoj Superligi – sa Fakundom Kampacom u timu", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda. 

Fakundo Kampaco je u Crvenu zvezdu stigao u decembru 2022. godine, ali sve do marta 2023. nije mogao da zaigra u Evroligi zbog suspenzije koju je crveno-beli klub dobio od elitnog evropskog takmičenja. U ABA ligi je za sada na 15 mečeva prosečno postiza 14,3 poena, uz 6,7 asistencija i 2,9 skoka po meču i 2,4 ukradene lopte. U Evroligi je davao 15 poena uz 5,9 asistencija, 2,8 skokova i 1,9 ukradenih lopti.