ODLIČNI SU

ZBOG DONČIĆA MU NISU DALI NOVAC, A ON JE "ZVER": Niksi na Bransonov pogon KIDAJU u plej-ofu, ovo nismo videli 10 godina!

Autor Milutin Vujičić

Branson je ove sezone pokazao da je neverovatan košarkaš i vuče Nikse.

Izvor: Profimedia

Maveriksi su letos odlučili da se odreknu Džejlina Bransona i ne ponude mu novac koji su mu nudili Niksi (102 miliona dolara) i to može da bude istorijska greška gazde Marka Kjubana. Ne samo da je njegova ekipa ove sezone doživela fijasko sa dve zvezde (Dončić i Irving), nego im i Branson sve vreme dokazuje da su ga potcenili - i da možda vredi i mnogo više novca pošto je na putu da Niksima donese radost.

Njujork je srušio Klivlend 102:93 (30:23, 24:22, 19, 26, 29:22) i tako je poveo 3:1 u seriji, pa im sada samo još jedna pobeda nedostaje kako bi prvi put posle decenije stigli do druge runde plej-ofa.

Upravo je Branson bio najbolji akter utakmice pošto je u "Medison Skver Gardenu" ubacio 29 poena (uz to još šest skokova i šest asistencija), dok je na drugoj strani potpuno zakazao Donovan Mičel. "Nestao" je i susret završio sa samo 11 poena (šut iz igre pet od 18) i sa takvom partijom Kavalirsi nisu imali šanse da uvedu utakmicu makar u uzbudljivu završnicu, pa će tako na svom terenu sada morati da se "vade".

Osim Bransona, Beret je ubacio 26 poena, a Hart je dodao 19, dok je sa druge strane Klivlend predvodio Garland sa 23 poena i deset skokova. Ako se Mičel ne probudi, Njujork može da sanja polufinale Istoka gde su potencijalni rivali Milvoki i Majami (1-2).