ABA LIGA

ZVEZDA BEZ GAUČOSA U LJUBLJANI! Kampaco i Vildoza NE IGRAJU protiv Cedevite: Kad nosiš crveno-belo, pritisak je UVEK TU!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda želi do pobede u Ljubljani iako to neće ništa promeniti na tabeli ABA lige.

Izvor: MN Press

Nadali su se u Crvenoj zvezdi Meridianbet da bi poraz Partizana u "Morači" mogao da donese dodatnu vrednost utakmici sa Cedevitom Olimpijom za kraj ligaškog dela sezone ABA lige, međutim crno-beli su posle drame došli do pobede. Samim tim, odloženi meč davnog trećeg kola regionalnog takmičenja neće imati gotovo nikakav rezultatski značaj za crveno-bele, pa im zbog toga neće teško pasti izostanak "gaučosa".

Luka Vildoza i Fakundo Kampaco nisu otputovali u Ljubljanu s obzirom na to da nemaju pravo nastupa u predstojećoj utakmici sa Cedevita Olimpijom (ponedeljak, 18.00). Njih dvojica nisu bili članovi Crvene zvezde kada je meč trebalo da bude odigran (još u oktobru), tako da naknadno ne mogu da nastupe.

"Idemo u Ljubljanu da odigramo dobru utakmicu, istina rezultatski pritisak ne postoji, ali kada nosis dres Crvene zvezde pritisak je uvek tu. Uvek želimo da pobedimo, bilo kada i bilo gde. Tako će biti i u Ljubljani. U seriji smo pobeda, i želimo da u dobrom ritmu dočekamo početak doigravanja u ABA ligi gde su naše ambicije poznate", rekao je trener Duško Ivanović za zvanični sajt crveno-belih.

"Ostaje nam još ta jedna utakmica pred plej-ofa kome se sada okrećemo ali želimo da odigramo dobru čvrstu utakmicu u Ljubljani i dođemo do pobede. Iako nema takmičarski značaj, svaka pobeda je važna jer se njima gradi samopouzdanje za nastavak, a to je plej-of i završnica sezone. Imali smo vremena da se odmorimo, sve smo kompletniji iako u Ljubljani nećemo imati Fakunda i Luku, ali i dovoljno dugu klupu da odigramo dobru utakmicu", dodao je košarkaš Stefan Lazarević koji će sigurno imati značajnu minutažu na gostovanju u Sloveniji protiv četvrtoplasiranog tima ABA lige.