Preti!

PROVOKACIJA ZA JOKIĆA - VIDIMO SE U DENVERU! Bolji je od Kobija, juri Lebrona i preti MVP-u, on je novo lice Minesote!

Autor Nikola Lalović

Entoni Edvards je posle još jedne sjajne partije u mečevima sa Denverom glavna tema u NBA!

Izvor: Profimedia

"Vidimo se u Denveru! Vraćamo se!", rekao je posle utakmice sa Nikolom Jokićemi Nagetsima mladi 21-godišnji plejmejker Minesota Timbervulfsa Entoni Edvards. On je bio najbolji pojedinac u svom timu sa 34 poena, 6 skokova i 5 asistencija i obeležio je meč. 

Ne samo da je bio ubedljivo najefikasniji u domaćem timu već je pogodio i trojku kojom je na 11 sekundi pre kraja produžetka stavio tačku na ovaj meč. To je bio njegov peti pogodak sa distance, a kada je prebacio 30 poena prestigao je Kobija Brajanta. 

Na ovom meču je Entoni Edvards upisao petu utakmicu sa preko 30 poena u plejofu, a još nema 22 godine. Takvih utakmica je pre 22. godine Kobi Brajant imao četiri, a jedini igrač koji je više puta dao više od 30 poena u plejofu sa manje od 22 godine je Lebron Džejms sa osam. 

Edvards je sada postao prva violina Minesote i preuzeo je ključeve tima od Karla Entonija Taunsa. Nakon što je u prvom meču doigravaja dao 18 poena, krenuo je da razbija bekove Denvera. Prvo je ubacio 41, pa 36 i sada 34 poena. Vukovi su ga draftovali 2020. kao prvog pika ispred Džejmsa Vajzmena i Lamela Bola i očigledno nisu pogrešili. Ove sezone je u regularnoj sezoni prosečno beležio 24,6 poena, 5,8 skokova i 4,4 asistencije po meču.