TO JE TO

POZNATI TERMINI ZA PLEJ-OF ABA LIGE! Crvena zvezda kreće u odbranu titule, Partizan ČEKA - stiglo je saopštenje!

Autor Nemanja Stanojčić

Šest od osam timova počeće plej-of ABA lige u petak, dok se Partizan i Studentski centar čekaju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Plej-of ABA lige počinje u petak 28. aprila, neće biti odlaganja. Poznati su parovi za tri od četiri serije, šest timova će krenuti sa takmičenjem uskoro, dok će Partizan i Studentski centar sačekati. Razlog su obaveze crno-belih u Evroligi i zbog toga ekipa Željka Obradovića neće početi kada i ostali. Prihvaćena je molba tima iz Humske.

Čelnici regionalnog takmičenja oglasili su se saopštenjem, potvrdili termine i naglasili da će "datumi četvrtfinalne serije ABA lige biti saopšteni odmah po završetku obaveza Partizana u Evroligi." Crno-beli u utorak 25. aprila počinju četvrtfinalnu seriju protiv Reala i završiće je najkasnije 10. maja, u zavisnosti od broja utakmica, jer se igra na tri pobede. Prema nezvaničnim saznanjima MONDA crno-beli će od momenta kada završe evroligaške obaveze mečeve u četvrtfinalu ABA lige igrati u ubrzanom terminu, odnosno neće igrati na nedelju dana.

Kada je u pitanju doigravanje u regionalnoj ligi, igra se na dve pobede i mečevi će se igrati u razmaku od nedelju dana. Titulu brani Crvena zvezda Meridianbet koja je u prošlogodišnjem finalu savladala Partizan. Termini za polufinalne duele biće naknadno saopšteni.

PAROVI I TERMINI

28. april:

Budućnost - Mega (18 časova)
Crvena zvezda Meridianbet - Zadar (20)

29. april:

Cedevita Olimpija - FMP

5. maj

Zadar - Crvena zvezda (20)

6. maj:

FMP - Cedevita Olimpija

7. maj:

Mega - Budućnost