Košarka

BORAC NA KORAK DO OPSTANKA U ABA LIGI! Ubedljiva pobeda u Čačku, Amerikanac pokazao zašto je NAJBOLJI strelac u regionu!

Autor Nemanja Stanojčić

Borac je u Čačku pobedio Helios i približio se opstanku u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Borac je pobedio Helios i približio se opstanku u ABA ligi. U Čačku je domaći tim ubedljivo slavio - 96:78 (28:19, 29:23, 19:24, 20:12). Srpski tim igrao je odlično od prvog do poslednjeg minuta i već posle prvog poluvremena je praktično rešio pitanje pobednika (57:42).

Pre utakmice su čelnici regionalnog takmičenja saopštili da je Hanter Hejl i zvanično najbolji poenter takmičenja sa 22,3 poena po meču, iza njega ostao je Luka Božić iz Zadra sa 22 poena po utakmici. Pokazao je Amerikanac i da nije slučajno dobio ovo priznanje. U Čačku je bio nerešiva enigma za goste, ubacio im je 25 poena (5/8 za tri), uz šest asistencija i dva skoka. Isti broj poena dao je i Diante Boldvin (25, 4as), a Đorđe Gagić bio je blizu dabl-dabl učinka (16, 9sk). Na drugoj strani je Ostin Luk dao 14, uz sedam asistencija.

Drugi meč igra se u petak 28. aprila (20 časova) u Domžalama. Borac će pobedom obezbediti opstanak, a ukoliko domaćin odbrani svoj teren treći meč igraće se u Čačku 2. maja u 18 časova.

Borac - Helios highlights
Izvor: YouTube/ABA iga j.t.d.