Stena!

LESOR "OTEO" NAGRADU BRANKU LAZIĆU: Francuz je najbolji u ABA, ispred defanzivca Zvezde i svog saigrača!

Autor Nikola Lalović

Matijas Lesor je najbolji defanzivac ABA lige za sezonu 2022/23.

Izvor: MN Press

Pljušte nagrade Partizanu! Crno-belima su na adresu stigle dve u danu nakon pobede nad Real Madridom u Evroligi. Prvo je drugi put zaredom Željko Obradović dobio nagradu za najboljeg trenera ABA lige, a zatim je Matijas Lesor proglašen za najboljeg defanzivca regionalnog takmičenja. 

Nakon dve sezone u kojima je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić uzimao ovu nagradu francuski centar je postao drugi igrač u istoriji lige koji je proglašen za najboljeg defanzivca. Glasali su treneri iz ABA lige, novinari i navijači i to tako da je od ukupnog skora 85 odsto vredelo glasanje trenera, 10 odsto glasanje novinara i 5 odsto glasanje navijača. 

Matijas Lesor je na kraju imao 25,7 odsto glasova i pobedio je drugoplasiranog Stefana Lazareviča sa 18,1 odsto glasova i svog saigrača Dantea Egzuma koji je imao 12,1 odsto.Francuz je imao najviše glasova trenera, u glasanju navijača je bio treći, a kod novinara tek osmi. On je ove sezone prosečno beležio 10 poena, ali su mu nagradu doneli 5,1 skok i 1 ukradena lopta po utakmici. Nagradu je ove sezone dobio i bek Borca iz Čačka Hanter Hejl koji je najbolji strelac takmičenja.