IZNENADA

ŠOK! LJUBIMAC GROBARA ZAVRŠIO KARIJERU U 30. GODINI: Otišao kad je došao Željko, TRI SEZONE dao Partizanu!

Autor Milutin Vujičić

Markus Pejdž je iznenada doneo odluku da se penzioniše pošto je bio nezadovoljan u Španiji.

Izvor: MN Press

Dok u Partizanu spremaju plan za drugu utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv Real Madrida - iz Sjedinjenih Američkih Država stiže senzacionalna vest da je bivši košarkaš crno-belih završio karijeru u 30. godini. U pitanju je Markus Pejdž koji je do pre dve godine igrao za Partizan, a za tri sezone u taboru crno-belih postao je jedan od miljenika navijača, međutim deluje da se iznenada zasitio profesionalne košarke.

Nakon odlaska iz Partizana u leto 2021. godine, Pejdže je igrao košarku za francuski klub Orlean, da bi letos tigao u španski Obradoiro. Međutim, nešto mu očigledno nije bilo po volji u Pirinejima i odigrao je svega šest mečeva za klub u kome je prošle sezone Džanan Musa "spasao" karijeru, a onda je rekao kraj.

Interesantno, Markus Pejdž, koji će u septembru proslaviti 30. rođendan, ne odustaje u potpunosti od košarke pošto je odlučio da se prihvati trenerskog posla. Odmah je dobio ulogu na Univerzitetu Severna Karolina, na kome je i sam igrao, a navijači su ovu informaciju dočekali sa oduševljenjem i nadaju se da će znanje koje je stekao tokom igračkih dana uspeti da prenese na mlade talente.

Videćemo da li će kao deo stručnog štaba Severne Karoline uspeti da prenese i stvari koje je naučio u Partizanu gde je igrao za Andreu Trinkijerija, Vladu Šćepanovića, Sašu Filipovskog i Aleksandra Matovića. Podsetimo, Pejdž ima i srpski pasoš.