Zasluženo!

CRNO-BELA DOMINACIJA U ABA LIGI - TROJICA MEĐU 5 NAJBOLJIH! Oni su "pokidali" u regionalnoj ligi, društvo su Faku i MVP!

Autor Dušan Ninković

Impresivan učinak Partizana u ovoj sezoni pogurao je njegove najveće zvezde ka priznanjima.

Izvor: MN Press

Na kraju ligaškog dela ABA lige regionalno takmičenje je podelilo nagrade za najbolje - trenera Željka Obradovića, defanzivca Matijasa Lesora, mladog igrača Nikolu Đurišića i MVP-ija Luku Božića, a sada je poznato i ko čini idealnu petorku takmičenja. U najboljem timu sezone dominiraju igrači Partizana, pošto se čak njih trojica našlo na spisku.

Dante Egzum, Kevin Panter i Matijas Lesor imaju društvu u plejmejkeru Crvene zvezde Fakundu Kampacu i hrvatskom košarkašu Luki Božiću, koji je tokom čitave sezone igrao na impresivnom nivou. O tome koliko su dobri bili igrači Partizana pokazuje učinak ekipe u ovoj sezoni i samo jedan zabeleženi poraz, a treba imati u vidu da su crno-beli na impresivnom nivou predstavljali region i u Evroligi.

Da li će Partizanovi košarkaši opravdati ove nagrade ostaje nam da vidimo u plej-ofu koji će po prvi put igrati osam timova. Kreće se od četvrtfinala, a crno-beli će seriju protiv Studentskog centra početi čim završe seriju protiv Reala u Evropi. najveći rival za titulu biće im aktuelni šampion i dugogodišnji vladar regiona Crvena zvezda, tim koji sigurno ne želi da prepusti tron. još jednom, da se posetimo najboljih:

  • Plejmejker: Fakundo Kampaco
  • Bek: Dante Egzum
  • Krilo: Kevin Panter
  • Krilni centar: Luka Božić
  • Centar: Matijas Lesor