REAKCIJA

PARTIZAN U EVROLIGI? TO JE NJIHOVA STVAR! Kapitena Zvezde Branka Lazića pitali za crno-bele, evo šta je odgovorio

Autor Nemanja Stanojčić

Branko Lazić pričao je na konferenciji za medije pred meč sa Zadrom, spomenuo je i Partizan.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda kreće ove nedelje u odbranu titule u ABA ligi. U četvrtfinalnoj seriji regionalnog tkamičenja igraće protiv Zadra (petak, 20 časova), a pre tog meča na konferenciji za medije pričao je Branko Lazić, trofejni kapiten crveno-belih. Pored pitanja o predstojećoj utakmici i onome što čeka ekipu, novinari su ga pitali i da li evroligaški uspesi Partizana motivišu crveno-bele.

"Pre svega, gledamo sebe i svoje stanje, igre i rezultate. To šta oni rade i beleže je stvar za njih. Svakako da i bez obzira na to, naša motivacija i želja i rezultati nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo niz trofeja u ABA ligi i fokusiramo se isključivo na nas", rekao je Lazić.

Pohvalio je Lazić narednog protivnika i Luku Božića koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige. "I ove sezone smo stigli do plej-of serije, u kojoj ćemo se sastati sa ekipom Zadra, koja ima aktuelnog MVP-a i sigurno je da će biti izuzetno teško. Bez obzira na sve to, znamo svoj cilj i držaćemo se toga do samog kraja. Nadam se da ćemo uz pomog naših navijača i uz podršku pune hale u celoj seriji doći i do željenog rezultata", zaključio je Lazić.

Lazić je dodao da je sve spremniji za igru i da je nedeljama u treningu nakon što se oporavio od povrede. "Već sam u trenažnom procesu 15-20 dana. Sigurno da je bilo teško posle šest-sedam nedelja pauze ponovo krenuti sa treninzima i pripremama, ali zadovoljan sam u kakvom sam stanju, s obzirom na pauzu i sigurno da kako vreme bude odmicalo kroz plej-of seriju da će to samo da se podiže na još viši nivo".

Govorio je kapiten Zvezde i o porazu od Zadra i promenama koje su usledile. "Bilo je dosta promena od tada i u igračkom i u trenerskom kadru i vidi se i u našoj igri da je ekipa napredovala. Bez obzira na to što smo imali taj još jedan poraz od Cibone i neke ispuštene utakmice u Evroligi, jasno smo pokazali na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plej-of seriju"