Košarka

ZVEZDA POČINJE ODBRANU TITULE - U IDEALNOJ FORMI! Duško Ivanović: Ne bi bilo dobro da nisam zadovoljan

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda Meridianbet od petka učestvuje u plej-of seriji za Zadar

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda Meridianbet počinje odbranu titule ABA lige prvom utakmicom plej-ofa protiv Zadra u petak od 20 časova. Tim Duška Ivanovića dočekao je doigravanje za pehar na drugom mestu tabele, što će mu obezbediti prednost domaćeg terena do "viđenog" finala protiv Partizana, u kojem su crno-beli obezbedili početak te serije pred svojim navijačima.

"Plej-of je vrlo interesantno takmičenje i daje mogućnost svim ekipama. Bez obzira na toi što imamo prednost domaćeg terena i u ABA ligi i bilo gde, plej-of je interesantan baš zato što svi mogu da pobede. Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, to je tim koji je uspeo ovde da pobedi, u jednom momentu je vodio 20 razlike, igraju atipično i u odbrani i u napadu, imaju polivalentne igrače, koji mogu da igraju na više pozicija i tako stvaraju problem protivnicima. Nadam se da ćemo imati fokus, energiju, naročito u prvoj utakmici, koja je često najznačajnija i da ćemo odigrati maksimalno", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ivanović je kratko odgovorio na pitanje - kako je zadovoljan formorm ekipe? "U idealnoj sam formi i zadovoljan sam. Da nisam zadovoljan, ne bi bilo dobro. Ekipa je u optimalnoj situaciji da počne plej-of".

Prethodnih nedelja, on je pružio šansu igračima sa malom minutažom da se dokažu, a Nikola Ivanović ju je sigurno iskoristio sjajnom igrom protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani. "Veliki je broj poslednjih utakmica koje smo igrali, bilo je to šansa igračima koji nisu igrali da uhvate ritam i da pokažu da može da se računa na njih. Nikola je odigrao odličnu utakmicu u Ljubljani, Džon već dugi niz utakmica koristi dobijenu šansu na pravi način. Za svakog trenera je dobro da ima sve igrače na raspolaganju".

Branko Lazić je sam objasnio u kakvom je stanju posle oporavka od povrede, a novinari su pitali Ivanovića kako je Ben Bentil? "Ben je počeo da trenira sa ekipom, juče je odradio ceo trening i biće spreman. Sad ne znam da li će biti u ekipi sutra", objasnio je on.

Serija Crvene zvezde i Zadra igra se na dve pobede, a pobednik će u sledećoj rundi igrati protiv boljeg iz serije Budućnost - Mega.