Auuu!

HRVATI VEĆ IZBACILI PARTIZAN IZ EVROLIGE!? Hrvatski novinar sve objasnio: Evroliga će OSAKATITI crno-bele, sad su GOTOVI

Autor Nikola Lalović

Posle tuče igrača Partizana sa košarkašima Real Madrida tim iz Španije bi mogao da se vrati u igru!

Izvor: Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

"Partizan je uništio Madriđane, a već je pred ispadanjem?! Čeka se odluka Evroliga koja bi ih mogla dotući", navodi se u tekstu hrvatskog novinara Roberta Šole na "Sportskim novostima"! 

Poznati hrvatski medij navodi da je Partizan pokazao dominantnu igru protiv Real Madrida u prva dva meča Top 8 faze, ali da je sada zbog tuče koja je usledila na terenu dvorane u Madridu u ogromnim problemima!

"Partizan vodi protiv Real Madrida 2:0 u četvrtfinalu Evrolige, ali realno je već ispao. Naime, bude li se Evroliga držala propozicija te adekvatno kaznila igrače koji su učestvovali u tuči, tim Željka Obraodivća biće toliko osakaćen daneće imati nikakve šanse protiv Real Madrida u sledeće tri utakmice", navodi se u tekstu.

Nadalje se navodi da je pravilnik Evrolige jasan, a da ako bude isšpoštovan Partizan u narednim mečevima plejof serije neće moći da računa na kapitena Kevina Pantera, najboljeg centra Evrolige ove sezone Matijasa Lesora i Dantea Egzuma. Real takođe neće imati nekoliko igrača na raspolaganju, ali to će biti mnogo manji problem za "kraljevski klub". 

"Pravilnik kaže da igrač koji je na terenu udario suparničkog igrača mora biti kažnjen s najmanje tri utakmice zabrane igranja, a kazna mu može trajati i do šest godina. Partizan će tako na najmanje tri utakmice ostati bez najboljeg igrača Kevina Pantera, drugog najboljeg Matijasa Lesora, te jako važnog Dantea Egzuma, koji je usput u tuči i povređen. Ostaće i bez još nekoliko njih koji su udarali igrače Reala. Ostaće i Real Madrid bez Geršona Jabuselea,, te Gabrijela Deka, ali njih Real može bez većih problema da nadomesti. Real ima i daleko dužu klupu od Partizana", navodi se u tekstu.

Ipak, kako je naveo Malkom Dilejni "Kevin Panter se samo branio" i ni u jednom trenutku nije išao agresivno ka suparničkim igračima, a još neki košarkaši Reala poput Marija Hezonje zamahivali su ka njemu. Evroliga se jeste oglasila, ali iz tog saopštenja nismo saznali ništa konkretno. 

Tagovi