Dobro je!

SRBIJA ZNA PROTIV KOGA I KADA - OVO NAS ČEKA NA MUNDOBASKETU! Poznati protivnici i datumi, "orlovi" ODLIČNO prošli!

Autor Dušan Ninković

Obavljen je žreb za Svetsko prvenstvo, a Srbija će na Filipinima imati protivnike po meri za uvodni deo takmičenja.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije će krajem avgusta i početkom septembra igrati na Mundobasketu, a žrebom koji je danas održan "na drugom kraju sveta" saznali smo ko će i u kojim terminima biti rivali "orlova". Selektor Svetislav Pešić će u prvoj fazi turnira povesti svoje izabranike u borbu protiv Južnog Sudana, Kine koju trenira Sale Đorđević i Portorika, a prvi cilj biće jedna od prve dve pozicije i prolaz u drugu fazu.

Sudeći po timovima koji su izvučeni u grupu B zajedno sa Srbijom, prolaz sa jedne od prve dve pozicije ne bit trebalo da se dovodi u pitanje. Zapravo, može se reći da su "orlovi" imali sreće sa kompletnim žrebom za turnir na kojem će posle razočaravajućeg Evropskog prvenstva 2022. godine pokušati da poprave utisak i stignu do medalje. 

Raspored Srbije na Svetskom prvenstvu:

  • 26. avgust, Srbija - Kina
  • 28. avgust, Portoriko - Srbije
  • 30. avgust, Srbija - Južni Sudan

Podsećamo, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine igra se u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, gde će za početak biti smeštena reprezentacija Srbije. Domaćin našem timu biće grad Kvejzon koji je 2020. godine imao gotovo tri miliona stanovnika. Sistem takmičenja je takav da će se i u drugoj fazi praviti grupe, a naš nacionalni tim će - ukoliko se plasira - biti u društvu dva tima iz grupe A u kojoj su Angola, Dominikanska republika, Filipini i Italija. I ti mečevi igraće se u Kvejzonu.