REAKCIJA

PEŠIĆ SE OGLASIO POSLE ŽREBA - BRINE GA JEDNA STVAR! Selektor potvrdio, ovo je PRVI cilj Srbije na Svetskom prvenstvu!

Autor Nemanja Stanojčić

Svetislav Pešić izneo je svoje prve utiske posle žreba za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Srbija je dobila protivnike na Svetskom prvenstvu u košarci. Igaće u grupi B u Manili sa selekcijama Kine, Južnog Sudana i Portorika. Poznat je i raspored tih duela, a posle žreba oglasio se i selektor nacionalnog tima Svetislav Pešić koji je izneo svoje prve utiske.

Iskusni stručnjak je zadovoljan posle izvlačenja kuglica. "Prvi utisci us takvi da smo imali odličan žreb, ali to je samo prvi utisak, pre svega za navijače. Za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija žreb je doneo dve stvari", počeo je Pešić.

Potom je pojasnio na šta misli. "Jedna stvar je dobra, a to je da smo u Manili i do kraja našeg ušešća na Mundobasketu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu samo da prođemo i da odemo u četvrtfinale, već i da pobedimo u tom meču. Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo."

Nije hteo da ulazi dublje u analizu žreba. "Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre", zaključio je Pešić.