Košarka

LEBRON KONAČNO ODGOVORIO PROVOKATORU - SERIJA PSOVKI ZA IGRAČA MEMFISA! Džejms citrao jednu pesmu: "Mali, slušaj 'vamo!"

Autor Nemanja Stanojčić

Lebron Džejms oglasio se na Tviteru posle silnih provokacija od strane Memfisa i Dilona Bruksa...

Izvor: Profimedia

Lebron Džejms (38) je ćutao tokom cele serije sa Memfisom, provocirali su ga mnogi, posebno Dilon Bruks (27). Nazivao ga je "starcem", pričao je kako se "ne plaši da dira medveda" i "kako ne poštuje nikoga ko mu ne ubaci 40 poena", imao je puna usta prozivki i onda je eliminisan sa Grizlisima. Lejkersi su prošli dalje, dobili su seriju 4:2 i čekaju kraj serije Sakramenta i Golden Stejta. Šesti meč dobili su sa čak 40 razlike (125:85), a posle toga se oglasio i "kralj".

U objavi na Tviteru citirao je čuveni hit repera Džej-Zija pod nazivom "Nevolja" ("Trouble") i potrudio se da izbegne sve psovke i reči koje bi mogle da imaju drugačiju konotaciju, a koje se navode u pesmi. "Za razliku od tebe mali, ja sam odrastao čovek. Velike cipele treba da se popune, pantalone za odrasle. Verovatno sam blejao sa tvojim ćaletom, pitaj svoje roditelje. Očigledno je da gledaš u legendu koja je već postavila nekoliko klinaca na svoje mesto. Pokušavaš da jedeš, a da se pre toga nisi pomolio", napisao je Lebron sa jasnom porukom za Bruksa uz smajli sa prstom preko usta i krunom kao dodatni znak da treba da "ćuti pred kraljem".

Džejms i tim iz Los Anđelesa idu dalje, a Memfis čekaju pune ruke posla. Bruks je od leta zvanično slobodan agent i pitanje je da li će ostati u ekipi. Posle svih prozivki koje je imao na račun Lebrona posle šeste utakmice je izbegao novinare, pobegao je iz svlačionice pre nego što su mediji dobili dozvolu da uđu unutra. On ove sezone prosečno beleži 14,3 poena, 3,3 skoka i 2,6 asistencija po meču.