BRILJIRAO

JOKIĆ JE PRAVI MVP! Filadelfija može bez Embida - Harden uzeo loptu i pokazao klasu u Bostonu!

Autor Nemanja Stanojčić

Džejms Harden vodio je Filadelfiju do pobede u Bostonu bez Džoela Embida.

Izvor: Profimedia

NBA liga je još jednom mogla da vidi zašto je Nikola Jokić pravi MVP! Filadelfija je u Bostonu slavila protiv Seltiksa (119:115) i to bez Džoela Embida. Zbog povrede nije bio na terenu, za to vreme Džemjs Harden je briljirao - 45 poena (7/14 za tri), šest asistencija i jedan skok.

Upravo je ovo jedna od tema koju su mnogi stručnjaci tokom sezone isticali kao bitnu u MVP trci. Embid ima drugog superstara uz sebe, Hardena, jednog od najboljih igrača u istoriji lige. Pokazao je to još jednom protiv tima koji igra, po mnogima, najbolju odbranu. "Spakovao" im je skoro 50 poena, uz odične procente šuta (17/30 iz igre). Imao je veliku pomoć Tajrisa Meksija (26) i Tobajasa Herisa (18, 5sk), dok su u domaćem timu najbolji bili Džejson Tejtum (39, 11sk, 5as) i Džejlen Braun (23, 6sk, 4as). Drugi meč igra se na istom terenu, a treći i četvrti u Filadelfiji.

MVP nagrada biće dodeljena u noći između utorka i srede (oko 1 sat posle ponoći po našem vremenu). Dok Embid javno kuka i moli za nagradu, Jokića to uopšte ne zanima. "Prijatelju, ne želim o tome da pričam uopšte. Nadam se da će biti sunčano, biću na bazenu u to vreme", rekao je Nikola na konferenciji za medije. U Denveru će tada biti oko pet popodne.