Katastrofa!

UŽAS - POZNATI KOŠARKAŠ PRETUČEN U MOSKVI! Huligani ga udarali na ulici, zbog povreda glave prebačen u bolnicu!

Autor Dušan Ninković

Već skoro dve decenije važi za jednog od najboljih košarkaša u Rusiji, a i Evropi je ostavio dubok trag.

Izvor: MN Press

Proslavljeni ruski košarkaš Aleksej Šved (34) fizički je napadnut na ulicama Moskve! Kako je preneo CSKA za koji Šved nastupa, ruski sportista napadnut je ispred jednog restoranu u glavnom gradu Rusije, a zbog povreda koje su mu u predelu glave naneli huligani prebačen je u bolnicu gde će biti izvršena ispitivnaja njegovog zdravstvenog stanja.

Navodno, Aleksej Šved je dobio udarce u glavi i zbog toga doživeo povredu mozga, pa će njegovog stanje biti poznato tek nakon detaljnih analiza. Sasvim je sigurno da će Aleksej morati na dužu pauzu i da će propuštati naredne mečeve tima iz Moskve - koji je potpuno neočekivano eliminisan u polufinalu domaće lige od Lokomotive iz Kubana. 

Košarkaš koji je godinama važio za jednog od najboljih poenterea u Evroligi odmah se prijavio incident policiji, a sada se čeka reakcija nadležnih organa. U zavisnosti od stepena povreda koje su nanete Švedu huligani koji su ga tukli mogli bi da dobiju i dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Šved je još davne 2006. godine u redovima CSKA počeo seniorsku karijeru, a igrao je još za Himki, Dinamo iz Moskve, Minesotu, Filadelfiju, Hjuston, Njujork, ponovo Himki i na kraju CSKA. U Moskvu se vratio 2021. godine, kao najveća zvezda u ruskoj košarci.