REŠENO

VELIKAN EX-YU KOŠARKE SE NE GASI! Pričalo se o BANKROTU, a sada stiže novac u ABA ligu - stranci ulažu novac...

Autor Milutin Vujičić

Cibona je preživela teške dane i čini se da bolji dolaze za njih.

Izvor: MN Press

Dobro je poznato da je košarkaški klub Cibona u velikim finansijskim problemima i da se gotovo svake godine u prolećnim mesecima čak priča i o bankrotu. Ni ovoga puta neće doći do njega pošto su uspeli da reše obaveze pre nego što je postao kritično. Cibona je prihvatila "nove ulagače" tako da su rešili neke od ključnih finansijskih problema, pa sada planiraju da klub stane na noge i u narednim sezonama bude daleko konkurentniji u ABA ligi.

Nova uprava Cibone želi da ponovo steknu kredibilitet među javnim i privatnim "ulagačima", pa su tako u procesu razvoja kluba kao modernog sportskog brenda koji će privlačiti međunarodne investitore, pored onih koji su već stigli u Zagreb i planiraju veća u laganja u mlade talente-

"Uprkos slavnoj istoriji i nekadašnjem m statusu međunarodnog velikana, Cibonin učinak bio je pod uticajem lošeg upravljanja i finansijskih izazova u prošloj deceniji. Budući da je prihvatio nove ulagače, klub je uspešno rešio neke od svojih ključnih finansijskih problema, uključujući ponovno sticanje kredibiliteta među javnim i privatnim ulagačima. Nova uprava u procesu je razvoja Cibone u moderan sportski brend, s ciljem uspostavljanja lokalne, regionalne, a na kraju konačno i globalne prepoznatljivosti", poručili su iz Cibone, prenosi specijalizovani portal "Jurohups".

Podsetimo, Cibona je udružene građana i zbog toga po hrvatskim zakonima ne može da pređe u ruke nekog privatnika. Novi investitori će verovatno uticati na to da se preobliku u sportsko deoničarsko društvo.