REŠENO

BORAC NE DA MESTO SLOVENCIMA - SRBIJA SA 5 KLUBOVA U ABA LIGI: Razbili su Helios 30 razlike, a svašta su prošli!

Autor Milutin Vujičić

"Rafalom" trojki srušili su Helios i došli do opstanka u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Borac iz Čačka će i naredne sezone igrati u ABA ligi pošto su u "majstorici" za opstanak savladali Helios. Čačani su bili više nego ubedljivi pošto su slavili 97:67 (22:19, 14:13, 36:9, 25:26), pre svega zahvaljujući fenomenalnoj trećoj deonici, možda i najboljoj kojoj su odigrali čitave sezone nakon čega su stekli ogromnu prednost. Nakon toga klub iz Domžala nije mogao da ih stigne, pa će morati da sačekaju makar još jednu godinu do selidbe u viši rang...

Borac je svašta "preživeo" ove godine, morali su da igraju uprkos velikim zdravstvenim problemima, bilo je i čudnih dešavanja na drugim utakmicama u kojima se "lomilo" oko opstanka, ali je na kraju Borac uspeo da zadrži elitni status i Srbija će ponovo imati pet predstavnika u ABA ligi. To su još Zvezda, Partizan, Mega i FMP.

Domaćem timu je pobedu doneo Hejl sa 30 poena (pogodio je čak sedam trojki), dok je uz njega bio odličan i Boldvin sa 24 poena, uz jednu trojku manje. Jedini dvocifren u Čačku bio je još Novaković sa 10 poena. Što se tiče Heliosa, njih su predvodili Luk sa 17, Tunstal sa 14 i Mahkovič sa 10. Podsetimo, Krka je novi-stari član ABA lige, pošto su u plej-ofu uspeli da savladaju Helios, inače najbolji tim ligaškog dela ABA 2 lige.