Košarka

NIJE GOTOVO - FMP POBEDIO I ZAKAZAO "MAJSTORICU": Pukla stotka u Železniku, Partizan još ne zna ko ga čeka u polufinalu

Autor Mladen Šolak

Velika pobeda tima iz Železnika, Ljubljančani nisu iskoristili "meč loptu" za plasman u polufinale.

Izvor: MN Press

FMP je pobedio Cedevita Olimpiju u Železniku 102:96 i izjednačio u četvrtfinalnoj seriji ABA lige na 1:1 u pobedama. Pobednika i polufinalistu odlučiće "majstorica", koja će biti odigrana u Ljubljani, a pobednik ove serije čekaće u sledećoj rundi Partizan. Tačnije, crno-beli će tek zaigrati u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa protiv Studentskog centra, kada završe obaveze u Evroligi.

FMP-u su pobedu u drugoj utakmici doneli sjajni krilni košarkaš Bo Bič, strelac 26 poena, kao i njegov zemljak Čarls Mening sa 21, a uz njih i Aleksa Stepanović krilni centar iz Niša koji je ubacio 24 poena. Meč je odigran na dan žalosti nakon što je FMP izrazio javno protivljenje tome.

FMP je pobedio odbranivši prednost u poslednjem minutu meča. "Panteri" su dočekali završnicu sa dvocifrenom prednošću (99:86 na dva i po minuta do kraja), ali su Edo Murić, bivši šuter FMP-a Marko Jeremić i centar Karlo Matković vratili goste na dva poseda zaostatka 26 sekundi pre kraja (100:96). Ipak, domaći su u preostalom vremenu "overili" pobedu pogocima Boa Biča sa linije penala.

Paralelno sa učešćem u ABA plej-ofu, FMP nastupa u grupnoj fazi Superlige, u kojoj je do sada ostvario dve pobede - protiv Spartaka iz Subotice 98:80 i Zlatibora 112:81. Termin "majstorice" u Sloveniji biće naknadno određen.