ZVANIČNO

LJUDI, KOJU VI TO KOŠARKU GLEDATE!? NBA ponovo potcenila Jokića - najbolja petorka BEZ SRBINA... Tu je i Dončić!

Autor Milutin Vujičić

Ima nekoliko iznenađenja u najboljim petorkama NBA lige za tekuću sezonu.

Izvor: Profimedia

Nakon što je Nikola Jokić potpuno nezasluženo ostao bez MVP priznanja, stigla je još jedna potvrda potcenjivanja srpskog centra. Somborac nije uvršten u najbolju petorku sezone, prvi put posle dve sezone, iako je odigrao spektakularno za Denver i malo je falilo da ima tripl-dabl prosek. Ipak, to nije bilo dovoljno, pre svega jer su pozicije "zaključane" i NBA liga nije dozvolila da dva centra budu u petorci, kao što su recimo na Ol-starovima dozvoljavali da se igra bez centara.

U najboljoj petorci su tako Šaj Gildžs-Aleksander (Oklahoma), Luka Dončić (Dalas), Janis Adetokunbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston) i Džoel Embid (Filadelfija). Od pomenutih košarkaša, dvojica nisu ni dohvatila plej-of, dok je Adetokunbo već u prvoj rundi eliminisan.

Što se tiče druge petorke, u kojoj je Nikola Jokić, pored njega su još Stef Kari (Golden Stejt), Donovan Mičel (Klivlend), Džimi Batler (Majami) i Džejlin Braun (Boston). Što se tiče treće postave NBA lige za prethodnu sezonu u njoj su Demijan Lilard (Portland), Dieron Foks (Sakramento), Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Domantas Sabonis (Sakramento) i na kraju Džulijus Rendl (Njujork).

Što se tiče izostanaka, navijači se pitaju kako nije bilo prostora za Džejlena Bransona iz Njujorka, Pola Džordža iz Klipersa, Dža Moranta iz Memfisa, Devina Bukera iz Finiksa...