Košarka

FMP TRAŽI IZNENAĐENJE U LJUBLJANI! "Majstorica" rešava četvrtfinale ABA lige - Stefanović zna šta je ključ uspeha

Autor Nemanja Stanojčić

FMP gostuje Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Izvor: MN Press

FMP gostuje u Ljubljani i traži mesto u polufinalu ABA lige. U prvom meču izgubio je od Cedevita Olimpije u "Tivoliju", pa je drugi meč u Železniku dobio i sada se u trećem sve rešava (subota 19 časova).

Ulogu favorita Nenad Stefanović i "panteri" prepustili su domaćem tmu. "Ukupno peti duel ove sezone, kao i svaki do sada verujem da će i u ovom odlučivati detalji i nijanse. Doveli smo seriju tamo gde smo želeli, do 'majstorice'. Sav prtisak je na njima, mi idemo rasterećeni ali sa druge strane meni je drago da su moji momci u prethodnom duelu pokazali ono što im svaki dan pričamo – da imaju kvalitet da pobede i takvog protivnika. Moj stručni stab i ja verujemo u njih od samog početka i sigurni smo da će odigrati sa istom hrabrošću i energijom kao u prošlom susretu, a onda je sve moguće", rekao je Stefanovć.

Mladi košarkaš Nikola Šaranović ima samo reči hvale na račun rivala. "Putujemo u Ljubljanu na megdan ekipi sastavljenoj od vrhunskih košarkaša. Poseduju neverovatan kvalitet u svakom smislu – košarkaškom, fizičkom i taktičkom. Dueli protiv takvih ekipa su ogroman izazov sam po sebi. Dodatnu draž predstavlja i to što je ovo odlučujuća utakmica za plasman u polufinale plej-ofa ABA Lige. Svako poštovanje prema ekipi iz Ljubljane, ali je FMP dokazao da ima i znanja i hrabrosti da pobedi ovako kvalitetnog protivnika. Verujem u svoje saigrače i stručni štab, verujem da možemo do pobede i plasmana u polufinale", završio je Šaranović.