PORUKA

ZVEZDA JE FAVORIT U DERBIJU ABA LIGE! Podgoričani se oglasili: "Mi smo svoj cilj ispunili, ali imamo želje i ambicije"

Autor Nemanja Stanojčić

Budućnost gostuje Crvenoj zvezdi, Petar Mijović ulogu favorita prepustio srpskom timu.

Izvor: MN Press

Počinje polufinalna serija ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Budućnosti. Prvi meč igra se u nedelju u "Pioniru" (19.30 časova), a pred taj duel iz Podgorice su se oglasili trener Petar Mijović i prvotimac Erik Grin. Prepustili su ulogu favorita srpskom timu.

Na klupi gostujućeg tima napravljena je promena, umesto Vladimira Jovanovića došao je Mijović i u četvrtfinalu je savladao Megu, a sada ga čeka branilac titule. "Očekuje nas zahtevna utakmica protiv ekipe koja je u Evroligi pokazala koji kvalitet ima na svim pozicijama. Pokušaćemo ovaj meč da doživimo kao ozbiljan izazov i da vidimo gde smo u odnosu na taj tim, da se adaptiramo na njiohve individualne kvalitet koji nije mali i koji poseduje veliki broj igrača. Rekao bih da smo na dobrom putu, bez obzira na oscilacije koje smo pokazali u seriji protiv Mege", počeo je Mijović.

Prebacuje pritisak na crveno-bele. "U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale, ali je ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, uz respekt prema Zvezdi. Oni su favoriti u ovoj seriji koja ima prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog, već i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Nadam se dobrom raspoloženju i atmosferi u seriji u kojoj imamo svoje ambicije i želje", jasan je MIjović.

Grin je obećao da će svi dati maksimum. "Očekujem da odemo u Beograd i da se borimo. Biće teško u takvoj atmosferi protiv sjajnog tima, ali i mi igramo dobro u poslednje vreme. Ako se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab i ako odigramo kvalitetnu odbranu, uz nameru da se nadmećemo... Videćemo šta će se desiti", zaključio je Grin.